Ουκρανία, Πακιστάν συζητούν κοινοπραξίες και μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας

Freepen.gr - Η Ουκρανία και το Πακιστάν φαίνεται να συζητούν αρκετές επιλογές για κοινοπραξίες και μεταφορά τεχνολογίας μετά την επίσκεψη του περασμένου μήνα του αρχηγού του στρατού του Πακ Στρατηγού Qamar Javed Bajwa στην Ουκρανία, όπου του έγινε μια παρουσίαση αρμάτων μάχης, αντι-αρματικών πυραύλων (ATGM) και αεροσκαφών μεταξύ άλλων .

Τα όπλα που επιδείχθηκαν στον στρατηγό Bajwa και την ομάδα του περιλαμβάνουν ένα σύστημα ATGM κατασκευασμένο από την KB LUCH, το άρμα μάχης Oplot, έναν νέο αμφίβιο θωρακισμένο μεταφορέα προσωπικού, μαχητικά αεροσκάφη και πολλά άλλα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Andriy Taran κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον στρατηγό Bajwa στις 19 Μαΐου τόνισε τα πιο πολλά υποσχόμενα οπλικά συστήματα που αναπτύσσονται για τις ένοπλες υπηρεσίες της Ουκρανίας. «Το Πακιστάν επιθυμεί να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία με την Ουκρανία βάσει της Μεταφοράς Τεχνολογίας και των Κοινοπραξιών στο μέλλον, καθώς και οι δύο πλευρές μπορούν να επωφεληθούν η μία από την εμπειρία της άλλης», δήλωσε ο στρατηγός Bajwa μετά τη συνάντηση.

Τα μέρη συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω τους στρατιωτικούς-στρατιωτικούς δεσμούς, ιδίως στους τομείς της αμυντικής παραγωγής, της κατάρτισης, της αντιτρομοκρατίας και των πληροφοριών. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας Ουκρανίας-Πακιστάν για τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της στρατιωτικής τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί στο Πακιστάν, ανέφερε δήλωση του Υπουργείου Αμυνας της Ουκρανίας.

Το Πακιστάν έχει επιδείξει μια ανεξάρτητη πολιτική προμηθειών και δεν στηρίζεται αποκλειστικά στην Κίνα για την κάλυψη των εξοπλιστικών του αναγκών. Η Ουκρανία, γνωστή ως τεχνολογικός σταθμός κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής εποχής, μεταρρυθμίζει επί του παρόντος τον αμυντικό της τομέα και αναβαθμίζει τις παραγωγικές της διαδικασίες ως μέσο για να πετύχει να μπει στο ΝΑΤΟ.

Οι σχέσεις μεταξύ του Πακιστάν και της Ουκρανίας μέχρι τώρα περιορίστηκαν στο άρμα μάχης T-80UD που αγόρασε το Ισλαμαμπάντ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Ουκρανός κρατικός εξαγωγέας όπλων, η UkrOboronProm ανέλαβε συμβόλαιο 85,6 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη του στόλου των T-80UD του Πακιστάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail