«Προνόμια» εμβολιασμένων:

Σήμερα, 29η Ιουνίου του 2021 είναι μια κατάμαυρη μέρα για την Ελλάδα. Με τα μελανότερα των χρωμάτων θα γραφτεί στην ιστορία η ημερομηνία που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε πραγματικότητα τα υγειονομικά Απαρτχάιντ, αποφασίζοντας με ΚΥΑ το να κόψει τους Έλληνες στα δύο.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Πραγματικά, ζούμε στιγμές που ντροπιάζουν την ανθρωπότητα, που αποτελούν ιστορικό όνειδος για κάθε ανθρώπινο δικαίωμα που έχει κατακτηθεί, για κάθε αξία, για κάθε έννοια δημοκρατίας και ισότητας. Εισερχόμαστε σε νέες σκοτεινές εποχές.

Με κριτήριο -ούτε καν την κατάσταση της υγείας τους- άλλα ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΑΝ έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο ιατρικό, πειραματικό σκεύασμα πολυεθνικών, αποφάσισε να διαχωρίσει τους πολίτες σε εστίαση και χώρους ψυχαγωγίας, σε δύο κατηγορίες: τους χώρους εμβολιασμένων και τους «μικτούς» χώρους, όπου θα βρίσκονται τα λοιπά «αποβράσματα» της κοινωνίας δηλαδή, που δεν θα έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα θα υπάρχει ειδική σήμανση στην είσοδο κάθε χώρου, που θα υποδεικνύει ποιοι είναι οι επιθυμητοί και ποιοι είναι οι ανεπιθύμητοι πολίτες. Γεγονός που μας μεταφέρει κατευθείαν στη Ναζιστική πραγματικότητα της δεκαετίας του 30 στη Γερμανία, στη στοχοποίηση και τον αποκλεισμό συγκεκριμένων πολιτών (με βάση την καταγωγή τους τότε, με βάση το αν έχουν εμβολιαστεί σήμερα), και στα γεγονότα που οδήγησαν στην περιβόητη «Νύχτα των Κρυστάλλων».

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά με συγκεκαλυμμένο «αυγό του φιδιού», άλλα για μια κοινωνία που ρίχνεται ολόκληρη στον λάκκο με τα φίδια για να κατασπαραχθεί. Δεν μιλάμε για μια απλή πόλωση όπως άλλες που έχουμε ζήσει παλαιότερα, άλλα για τη διαμόρφωση ενός εμφυλιοπολεμικού σκηνικού, μια βόμβα μεγατόνων που τοποθετείται ΘΕΣΜΙΚΑ, στα σπλάχνα της λαϊκής ενότητας και συνοχής.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσαν τα λεγόμενα «μέτρα ενθάρρυνσης» κλείνοντας το μάτι μάλιστα στους επιχειρηματίες, στους οποίους ρίχνει η κυβέρνηση το μπαλάκι, των παρανοϊκών και απάνθρωπων αποφάσεων της.

Σύμφωνα με τη προσφιλέστατη τακτική τους, εκτός από τους πολίτες, αποφάσισαν να εκβιάσουν ΚΑΙ τους επιχειρηματίες με πολύ χαμηλά ποσοστά πληρότητας για τους μικτούς χώρους, ώστε να αναγκαστούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους «μόνο για εμβολιασμένους», πράγμα που είναι καταδικασμένο να αποτύχει παταγωδώς, ενόσω ο μισός και πλέον πληθυσμός της Ελλάδας παραμένει ανεμβολίαστος.

Πέρα όμως και από τον αποκρουστικό, τον πρωτοφανή ρατσισμό της υπόθεσης, αυτά τα μέτρα είναι και πρακτικά άχρηστα.

Με εμβολιασμένους να σκανάρονται σαν προϊόντα σούπερ μάρκετ και ανεμβολίαστους να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για τεστ κάθε φορά που θα θελήσουν να μπουν σε χώρο εστίασης, και με το ιατρικό απόρρητο ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ να πηγαίνει περίπατο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα δημιουργηθεί άνευ προηγουμένου μπάχαλο, σύγχυση, οργή, αγανάκτηση, και σίγουρα καταιγίδα λουκέτων.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και την μετάλλαξη Δέλτα, που όπως φαίνεται μεταδίδεται κανονικότατα και στους εμβολιασμένους, τότε μιλάμε για κανονικότατο θέατρο του παραλόγου, μια κανονικότατη χουντοποίηση της ζωής μας με πρόσχημα την προστασία της υγείας.

Η δε προπληρωμένη κάρτα των 150 Ευρώ για όσους νέους – έως 25 ετών – εμβολιαστούν, που έταξε ο Μητσοτάκης σαν “δώρο” για όσα στερήθηκαν όπως είπε, ήταν το κερασάκι στην τούρτα της κωμικοτραγικής κατάστασης που ζούμε.

Μια κυβέρνηση που ολόκληρο τον χειμώνα έδινε για «φιλοδώρημα» στους νέους; κυνηγητό, ξύλο, ταπεινώσεις και συλλήψεις στις πλατείες, επειδή τολμούσαν να θέλουν να ζουν, τώρα θυμήθηκε να τους… θυμηθεί.

«Συγνώμη παιδιά μου για όσο ξύλο φάγατε, κατά λάθος έγινε. Ήταν μεμονωμένα περιστατικά… ».

Επίσημα λοιπόν, στη φαρέτρα της -πιο φθηνής από ποτέ- πολιτικής, μπήκε ΚΑΙ η δωροδοκία.

Και τι δωροδοκία! Όχι ό, τι και ό, τι! 150… ολόκληρα ευρώ που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ για ξενοδοχεία, μετακινήσεις ή χώρους ψυχαγωγίας, ίσως για να πάνε για ένα χαλαρωτικό ταξίδι στην εξωτική Λούτσα, και να πιουν μια μπύρα στην υγειά της τόσο large κυβέρνησης…

Είχαμε πει άλλοτε, πως το μόνο που έλειπε από όλο αυτό το φρικτό σκηνικό που βρωμάει ναζισμό, θα ήταν ένα σημάδι στο πέτο κάθε ανεμβολίαστου.

Και να που ειπώθηκε και αυτό, από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη που δήλωσε πως η κυβέρνηση του πρόκειται να σκεφτεί το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν να φορούν ειδικό «βραχιόλι» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να καταστεί πιο εύκολος ο… έλεγχος.

Αν ακούνε από κάπου και μαθαίνουν αυτά τα νέα, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Μάο και οι λοιποί τύραννοι της ιστορίας, θα νοιώθουν νάνοι, τυραννίσκοι, μπροστά σε όσα ακούνε τα αυτιά μας και διαβάζουν τα μάτια μας σήμερα.

Οι ηγέτες μας, χτίζουν έναν φράκτη στυγνού απολυταρχισμού, νομοθετούν αίσχη χωρίς καμία αιδώ και ο κλοιός στενεύει ολοένα και περισσότερο.

Το νέο στάτους από τη μέσα πλευρά του φράκτη λοιπόν, είναι: «δούλευε 12ωρα, πληρώσου σε ρεπό, διαμαρτυρήσου στους δρόμους μόνο αν στο επιτρέψουμε εμείς, κάτσε φρόνιμα όσο θα διαπομπεύουμε με αυθαίρετες ΚΥΑ το ιατρικό απόρρητο σου, βρες μαγαζιά μόνο για σένα και το βδελυρό είδος σου, βοήθησε μας να συμπληρώσουμε τη black list μας, γιατί θα μας φανεί πολύ χρήσιμη στο μέλλον».

Η ειρωνεία είναι πως αυτός ο φράκτης είναι προορισμένος να μας πνίξει όλους, ανεξαιρέτως. Εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Απλά προς ώρας, κάποιοι τρέφουν αυταπάτες, πως έχουν στα χέρια τους άδεια εξόδου.

Η μόνη έξοδος που υφίσταται αυτή τη στιγμή, είναι μια ξέφρενη έξοδος από το Δημοκρατικό πολίτευμα.