Γενί Ακίτ: Η Ελλάδα τοποθετεί «όπλα» ήχου στον Έβρο

 

Αναφορές στους ελληνικούς σχεδιασμούς στα σύνορα
Δημοσίευμα της εφημερίδας Γενί Ακίτ αναφέρεται στη χρήση ηχητικών συστημάτων ασφαλείας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, για την αποτροπή επιχειρούμενης νέας μαζικής εισόδου μεταναστών στη χώρα.

Από: protothema.gr

Παναγιώτης Σαββίδης

«Η Ελλάδα εγκαθιστά εκκωφαντικό σύστημα ασφαλείας στα σύνορά της με την Τουρκία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, που κάνει μνεία και στα υπόλοιπα έργα που κατασκευάστηκαν στην περιοχή, προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

«Η Ελλάδα έχει επιταχύνει την κατασκευή ενός φράκτη από χάλυβα μήκους 26,5 χιλιομέτρων και ύψους 4,5 μέτρων στην περιοχή των Φερών, με κόστος 63 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες έως το τέλος του έτους (…) Εκτός από έντεκα σύγχρονα ραντάρ και κάμερες, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγοράστηκαν δύο φορητές συσκευές LRAD (Long Range Acoustic) που μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν κώφωση. Τα δεδομένα που λαμβάνονται από ραντάρ και κάμερες με εύρος παρακολούθησης έως και 15 χιλιόμετρα σε πραγματικό χρόνο εντός της τουρκικής επικράτειας μεταφέρονται στα κέντρα ελέγχου που βρίσκονται στο Σουφλί, στις Φέρες, στο Διδυμότειχο και στο Τυχερό στην παραμεθόρια περιοχή» σημειώνει.

Ειδικά για το ηχητικό σύστημα ασφαλείας η εφημερίδα σημειώνει: «Tα ηχητικά κύματα από την συσκευή LRAD, μπορούν να εξαπλωθούν έως 2 χιλιόμετρα και μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση και πανικό στις μάζες. Εάν το ντεσιμπέλ διατηρείται ψηλά στα ηχητικά κύματα που βγαίνουν από τις συσκευές LRAD, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μόνιμη κώφωση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail