Τουρκάλα ηθοποιός κινδυνεύει με φυλακή επειδή άσκησε κριτική σε βιαστή!

Freepen.gr - Ένας Τούρκος εισαγγελέας επιδιώκει φυλάκιση δύο ετών και τεσσάρων μηνών για την ηθοποιό Ezgi Mola για προσβολή ενός πρώην στρατιώτη που κατηγορείται για το βιασμό μιας 18χρονης Κούρδισσας, ανέφερε η εφημερίδα BirGün την Τετάρτη.

«Πνίγηκες στη συνείδηση ​​που σε έκανε να απελευθερώσεις αυτόν τον κακό βιαστή», είπε η Μόλα για τον Τζούσα Ορχάν, ο οποίος απελευθερώθηκε εν αναμονή της δίκης μετά από έξι μέρες πίσω από τα κάγκελα από δικαστήριο στη νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ στις 26 Αυγούστου 2020.

Ο Ορχάν αντιμετωπίζει κατηγορίες για σeξουαλική επίθεση κατά της Ιπέκ Ερ, η οποία κατηγόρησε τον πρώην λοχαγό στο σημείωμα αυτοκτονίας της για απαγωγή και βιασμό της για 20 ημέρες. Η Ερ έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο τον Αύγουστο του περασμένου έτους αφού αυτοπυροβολήθηκε.

Οι εκθέσεις της αστυνομίας και του ιατροδικαστή επιβεβαίωσαν έκτοτε τις σ εξουαλικές σχέσεις μεταξύ του υπόπτου και της Ερ, χωρίς να σχολιάσουν για σημάδια εξαναγκασμού, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet εκείνη την εποχή, ενώ στο κατηγορητήριο ο εισαγγελέας δήλωσε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για το έγκλημα της σeξουαλικής επίθεσης.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης της υπόθεσης εναντίον του Ορχάν που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, κατηγόρησε τον πατέρα της Ερ ότι δεν προστάτευσε τη νεαρή γυναίκα, ανέφερε η Sözcü.

«Το καθήκον του πατέρα είναι να προστατεύει και να εκπαιδεύει την κόρη του, όχι να την οδηγήσει σε αυτοκτονία», δήλωσε ο δικηγόρος του Ορχάν.

Ο δικηγόρος, Mehmet Erkan Akkuş, είναι επίσης αυτός που κινήθηκε νομικά εναντίον της Mola, η οποία θα δικαστεί στην Άγκυρα καθώς το κατηγορητήριο έγινε δεκτό.

Χιλιάδες στο Twitter ήταν εξοργισμένοι που άκουσαν τα νέα και η υποστήριξη για την ηθοποιό έλαβε μεγάλες διαστάσεις κάτω από το hashtag # YalsızDeğilsinEzgiMola ("Δεν είσαι μόνη, Ezgi Mola").

Σε απάντηση, ο Akkuş αργότερα κινήθηκε νομικά εναντίον 16 διασημοτήτων που συμμετείχαν στην εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε η Sözcü.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι η ηθοποιός Hazal Kaya, η οποία έγραψε στο Twitter: «Η Ezgi Mola χαρακτήρισε έναν κακό βιαστή κακό βιαστή, τι κακό υπάρχει με αυτό; Ο Musa Orhan είναι επίσης δολοφόνος που προκάλεσε το θάνατο της γυναίκας που βίασε και περπατά ελεύθερα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail