Ρωσία: Θα λάβουμε τα μέτρα μας, αν η Τουρκία δημιουργήσει βάση στο Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από μια πιθανή τουρκική στρατιωτική βάση στο Αζερμπαϊτζάν, μια κίνηση που θα μπορούσε να απαιτήσει από τη Ρωσία να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια και συμφέροντα, δήλωσε το Κρεμλίνο την Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία ήταν σε στενή επαφή με την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, για την σταθεροποίηση της κατάστασης στον Νότιο Καύκασο μετά την περυσινή σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν την Τρίτη να αυξήσουν τη συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα, υπογράφοντας μια διακήρυξη στην πόλη Σούσα, την οποία οι Αρμένιοι αποκαλούν Σούσι, έδαφος που αποκτήθηκε από το Αζερμπαϊτζάν πέρυσι.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να προκύψει μια τουρκική βάση στο Αζερμπαϊτζάν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε:

"Η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών από τις χώρες της συμμαχίας (ΝΑΤΟ) κοντά στα σύνορά μας είναι αιτία για την ιδιαίτερη προσοχή μας, καθώς και για να λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τα συμφέροντά μας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail