Αλιευτικό προσέκρουσε σε καταμαράν στα ανοικτά της Ζακύνθου

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον ιδιοκτήτη του Α/Κ σκάφους ''ΒΡΑΧΟΣ'' Ν.Ζ. 118, ότι το εν λόγω σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον ανωτέρω, προσέκρουσε στο αγκυροβολημένο Ι/Φ-ΚΑΤ/ΡΑΝ σκάφος ''TARANGA'' σημαίας Γερμανίας, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΕΡΙ'' ν. Ζακύνθου.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μια ιδιωτική λέμβος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς κι ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν υλικές ζημιές στην πρύμνη του ανωτέρω Ι/Φ-ΚΑΤ/ΡΑΝ σκάφους και επιφανειακές εκδορές στο Α/Κ σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Το ''ΒΡΑΧΟΣ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στο λιμενίσκο ''ΚΕΡΙΟΥ'' ν. Ζακύνθου, όπου κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''TARANGA'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail