Σάββας Καλεντερίδης: Το σχέδιο της Τουρκίας για την καταστροφή των Χριστιανών

Σάββας Καλεντερίδης: Το ιστορικό πλαίσιο των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Τούρκοι με αφετηρία τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή. Η οικονομική εξαθλίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η χρυσή περίοδος των χριστιανικών πληθυσμών έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο διακοπής της άνθησης των Χριστιανών. 

*Τι σηματόδοτησε η ανάληψη της εξουσίας από τους νεότουρκους. Πότε έβαλαν σε εφαρμογή 

*το σχέδιο εθνοκάθαρσης. Ποιος ήταν ο ιθύνων νους. 

*Γιατί Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι πρέπει να κινούνται μαζί σε αυτό το ζήτημα. *Πως οι αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ σχετίζονται με τις γενοκτονίες. 

*Η Τουρκία διεκδικεί το Αιγαίο γιατί έφυγαν οι Έλληνες από τη Μικρά Ασία 

*Γι'αυτό συνεχίζει τις γενοκτονίες στο Αφρίν, στο Γκιρέσπι, στη Σερεκάνιγιε, στην Αλ Μπαμπ και στο Ιντλίπ 

*Όπου πατά το πόδι του ο Τούρκος ξεκληρίζει τους εναπομείναντες Χριστιανούς. 

*Σε εξέλιξη σχέδιο εκκαθάρισης των Κούρδων 

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, σε εισήγηση στο πλαίσιο σεμιναρίων που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμου, το cognoscoteam.gr και το Άρδην, στις 8 Ιουνίου 2021. 

Συμμετέχουν ο πρόεδρος της Κοινότητας των εν Ελλάδι Ασσυρίων, Κυριάκος Μπατσάρας και του εκπροσώπου της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής, Ελλάδας, Σέρκο Αγαμπατιάν.


Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.