Σάββας Καλεντερίδης: Το σχέδιο της Τουρκίας για την καταστροφή των Χριστιανών

Σάββας Καλεντερίδης: Το ιστορικό πλαίσιο των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Τούρκοι με αφετηρία τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή. Η οικονομική εξαθλίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η χρυσή περίοδος των χριστιανικών πληθυσμών έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο διακοπής της άνθησης των Χριστιανών. 

*Τι σηματόδοτησε η ανάληψη της εξουσίας από τους νεότουρκους. Πότε έβαλαν σε εφαρμογή 

*το σχέδιο εθνοκάθαρσης. Ποιος ήταν ο ιθύνων νους. 

*Γιατί Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι πρέπει να κινούνται μαζί σε αυτό το ζήτημα. *Πως οι αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ σχετίζονται με τις γενοκτονίες. 

*Η Τουρκία διεκδικεί το Αιγαίο γιατί έφυγαν οι Έλληνες από τη Μικρά Ασία 

*Γι'αυτό συνεχίζει τις γενοκτονίες στο Αφρίν, στο Γκιρέσπι, στη Σερεκάνιγιε, στην Αλ Μπαμπ και στο Ιντλίπ 

*Όπου πατά το πόδι του ο Τούρκος ξεκληρίζει τους εναπομείναντες Χριστιανούς. 

*Σε εξέλιξη σχέδιο εκκαθάρισης των Κούρδων 

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, σε εισήγηση στο πλαίσιο σεμιναρίων που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμου, το cognoscoteam.gr και το Άρδην, στις 8 Ιουνίου 2021. 

Συμμετέχουν ο πρόεδρος της Κοινότητας των εν Ελλάδι Ασσυρίων, Κυριάκος Μπατσάρας και του εκπροσώπου της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής, Ελλάδας, Σέρκο Αγαμπατιάν.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail