Απόβαση τουρκικών αμυντικών εταιρειών στην Τυνησία

Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία, BMC έχει συνάψει σύμβαση για την εξαγωγή 41 οχημάτων Kirpi (σκαντζόχοιρος) ανθεκτικών σε ενέδρα και νάρκες καθώς επίσης πέντε ασθενοφόρα Kirpi 4x4 στην Τυνησία.

Οι αποστολές των οχημάτων θα γίνουν σε παρτίδες τους επόμενους μήνες. Με αυτήν τη συμφωνία, ο αριθμός των οχημάτων που η BMC έχει χρησιμοποιήσει πρόσφατα στην Τυνησία θα φτάσει τα 92. Η Τυνησία θα γίνει η χώρα με τον μεγαλύτερο στόλο οχημάτων Kirpi μετά την Τουρκία, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

Επιπλέον, αυτή θα είναι η πρώτη πώληση του ασθενοφόρου Kirpi 4x4 εκτός Τουρκίας.

Το Kirpi αναπτύχθηκε από την BMC για τις απαιτήσεις της Τουρκίας για τις Χερσαίες Δυνάμεις. Το όχημα έχει θωρακισμένη θέση για ένα πυροβόλο στην κορυφή της οροφής, το οποίο λειτουργεί χειροκίνητα και μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες.

Τα τελευταία χρόνια, οι εξαγωγές της Τουρκίας στην Τυνησία περιλαμβάνουν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) της Anka, οχήματα Kirpi MRAP της BMC, τεθωρακισμένα οχήματα της Nurol Makina Ejder Yalçı, διάφορα οχήματα Katmerciler, όπως βυτία και τάνκς, και τα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα της ASELSAN.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail