Κι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Τουρκία υποστηρίζει λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Freepen.gr - «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) πρέπει να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος», δήλωσε την Πέμπτη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός του κύριου αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας.

«Στο τέλος των 50 χρόνων αγώνων, θέλουμε η ΤΔΒΚ να αναδυθεί ως ανεξάρτητο κράτος, να αναγνωριστεί και να γίνει μια από τις σεβαστές χώρες του κόσμου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μας», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου μετά από συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Εάν υπάρχει καθήκον που μπορούμε να κάνουμε από αυτή την άποψη, το CHP είναι έτοιμη να το εκπληρώσει», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Το Κυπριακό είναι εθνικός σκοπός για όλα τα πολιτικά κόμματα στην Τουρκία και δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος, δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

«Όλοι υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία και την οικονομική ανάπτυξη της ΤΔΒΚ», είπε.

Ο Τατάρ από την πλευρά του ανέφερε ότι η κυβέρνησή του ήθελε δύο ξεχωριστά κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα στην Κύπρο με βάση την κυριαρχία της ισότητας.

«Όταν κοιτάζουμε από την Κύπρο, βλέπουμε την Τουρκία ως μία. Μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις εντός της Τουρκίας, αλλά το Κυπριακό είναι εθνικό ζήτημα», δήλωσε ο Τατάρ.

«Νομίζω ότι μια λύση μεταξύ των δύο κρατών είναι προς το κοινό συμφέρον όλων μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail