Λαβρόφ: Η Ρωσία δε θα επιτρέψει να επαναληφθούν οι τραγωδίες του ΝΑΤΟ στο Ιράκ και τη Λιβύη

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι η χώρα του δε θα επιτρέψει πλέον να επαναληφθούν οι τραγωδίες που προκάλεσε το ΝΑΤΟ, παραβιάζοντας το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή, σε πολλές χώρες όπως η Λιβύη και το Ιράκ.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του, ο Λαβρόφ τόνισε ότι το δικαίωμα στη ζωή πρέπει να διατηρηθεί, τονίζοντας την απόρριψη της Μόσχας από τις αγενείς και παράνομες μεθόδους που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ στις παρεμβάσεις του, αλλά ταυτόχρονα ανέφερε την ετοιμότητα της Ρωσίας να ξαναρχίσει διάλογο με την Ατλαντική Συμμαχία, βασισμένο σε σαφές έδαφος, και εστιάζοντας σε θέματα ασφαλείας.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών βιώνουν ένταση τα τελευταία χρόνια, μετά την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, καθώς και τις ρωσικές στρατιωτικές ενισχύσεις στα σύνορα με την Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail