Όταν οι πολυμελείς οικογένειες για τους πλούσιους και τους φτωχούς δεν ήταν ντροπή

Για το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα!(*)

Στη φωτογραφία η οικογένεια του Στέφανου Δραγούμη (1842-1923) και της Ελίζας Ι. Κοντογιαννάκη με τα επτά (από τα έντεκα) παιδιά τους - ανάμεσά τους και ο Ίωνας Δραγούμης και η Ναταλία Δραγούμη. Κάποτε, οι πολυμελείς οικογένειες, για τους πλούσιους και για τους φτωχούς, δεν ήταν ντροπή, ούτε βάρος. (Πολλοί από εμάς τις είχαμε προλάβει).

Η απάντηση σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά προβλήματα της Ελλάδας, όπως το δημογραφικό, είναι πρωτίστως η παροχή πολλών και διάφορων, στοχευόμενων διευκολύνσεων στα νεαρά ζευγάρια Ελλήνων και η αποτροπή της μετανάστευσης νεαρών Ελλήνων, κυρίως επιστημόνων, στο εξωτερικό. Και όχι η σταθερά κλιμακούμενη υποκατάσταση του πληθυσμού της Ελλάδας και οι χίμαιρες και τα ψεύδη περί «ενσωμάτωσης» Αφροασιατών, κυρίως μουσουλμάνων, που προωθεί η ελληνική ελίτ και η πολιτική τάξη της χώρας στο πνεύμα της παγκοσμιοποίησης, που υπηρετεί και του κοσμοπολιτισμού.

(*). Με την ευκαιρία των πρόσφατων δηλώσεων της κας Σακελλαροπούλου, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την ενσωμάτωση των παράνομων μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα.

Βασίλης Στοϊλόπουλος

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail