Η Τουρκία θα αναλάβει τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την απόσυρση του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η Τουρκία συμφώνησε να αναλάβει τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ αφού οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους από το Αφγανιστάν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε η National την Τετάρτη.

Η συμφωνία ήρθε να δώσει τέλος στην αβεβαιότητα για το μέλλον του Διεθνούς Αερολιμένα Χαμίντ Καρζάι μετά από μια πρόσφατη αύξηση της βίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Το αεροδρόμιο θεωρείται κρίσιμο σημείο πρόσβασης για τη διεθνή κοινότητα καθώς επιδιώκει να διατηρήσει μια διπλωματική παρουσία στο Αφγανιστάν. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ορίσει προθεσμία στις 11 Σεπτεμβρίου για αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τη χώρα.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στη National ότι υπήρχαν ανησυχίες για την ικανότητα της αφγανικής κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη για τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια.

Τα τουρκικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί υπό την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν από το 2003 αλλά δεν συμμετέχουν σε μαχητικές επιχειρήσεις.

Η Άγκυρα έχει αναλάβει έναν ολοένα και πιο ενεργό διπλωματικό ρόλο στη σύγκρουση, αποδεχόμενη ένα αίτημα της Ουάσινγκτον στις αρχές του έτους για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των ταλιμπάν αντάρτων και της κυβέρνησης στην Καμπούλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail