Κύκλωμα διακινούσε παράνομα μετανάστες με καταμαράν από την Ελλάδα στην Ιταλία

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Γρ. Ασφαλείας Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας προέβησαν σε συντονισμένη επιχείρηση υπό τις οδηγίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με σκοπό την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κυρίως από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Πέμπτης 24-06-2021, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 69 και 35 χρονών και ένας αλλοδαπός 37 χρονών με διακριτούς ρόλους ως ακολούθως: Ο 37χρονος αλλοδαπός αναλάμβανε να μεταφέρει τους μετανάστες από την Αθήνα σε σημείο επιβίβασης και κατόπιν ο 69χρονος ημεδαπός τους επιβίβαζε σε σκάφος που χειριζόταν ο ίδιος με βοηθό την 35χρονη ώστε να τους μεταφέρει στην Ιταλία με σκοπό όλων τον προσπορισμό κέρδους.

Το ταχύπλοο σκάφος που είχε εκμισθώσει ο 69χρονος εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας να μεταφέρει (07) επτά αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή 5,8 ν.μ. νοτιοδυτικά νήσου Μαθρακίου. Η 35χρονη εντοπίστηκε σε έτερο Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Γουβιών Κέρκυρας που είχε μισθώσει 69χρονος τις προηγούμενες ημέρες, στο οποίο όπως προέκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης είχαν αρχικά επιβιβαστεί οι μετανάστες. Παράλληλα ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Kατά τον έλεγχο των αποσκευών των επτά μεταναστών εντοπίστηκαν δέκα (10) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι ημεδαποί, έχουν ποινικό παρελθόν για παρόμοιες δράσεις και υπάρχει εν ισχύ απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο 37χρονος δεν διαθέτει έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα.

Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι/Φ και το ταχύπλοο σκάφος τα οποία θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, πέντε (05) κινητά τηλέφωνα καθώς και τα πλαστά έγγραφα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail