Οι κυβερνήσεις του Ιράκ και του Κουρδιστάν ζητούν από την Τουρκία να σταματήσει να κόβει δέντρα!

φωτο Arsiv
Freepen.gr - Οι κυβερνήσεις του Ιράκ και του Ιρακινού Κουρδιστάν προέτρεψαν την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει την κοπή δέντρων στο βόρειο Ιράκ, όπου ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο θεωρεί ως «τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε η κουρδική ιστοσελίδα ειδήσεων Rudaw την Τρίτη.

Τα υπουργεία γεωργίας του Ιράκ και της περιοχής του Κουρδιστάν έχουν δημοσιεύσει μια κοινή δήλωση.

Αναφέρουν ότι η φύση της περιοχής καταστρέφεται λόγω των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) και του PKK στα σύνορα της περιοχής του Κουρδιστάν.

Στην κοινή τους δήλωση, και τα δύο υπουργεία υποστήριξαν ότι η κοπή δέντρων αποτελεί «εχθρική στάση».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε, ορισμένες εταιρείες από την Τουρκία άρχισαν να κόβουν δάση στη βόρεια παραμεθόρια περιοχή Behdinan μέσω Τούρκων στρατιωτών, φρουρών χωριών και μισθοφόρων», ανέφερε η κοινή δήλωση.

"Το ξύλο που προέρχεται από τα δάση παραδίδεται στην Τουρκία, το οποίο οδηγεί στην καταστροφή της φύσης του Νότιου Κουρδιστάν και του Ιράκ", ανέφερε.

«Είναι μια εχθρική στάση απέναντι σε όλους τους λαούς που ζουν στην περιοχή. Ζητούμε από την τουρκική κυβέρνηση να το σταματήσει αμέσως. Προτρέπουμε τα διεθνή ιδρύματα και οργανισμούς, ιδίως τα Ηνωμένα Έθνη, να παρέμβουν το συντομότερο δυνατό », κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail