Το Κατάρ έσπρωχνε εκατομμύρια σε τζιχαντιστές στη Συρία μέσα από τουρκικές τράπεζες

Freepen.gr - Το Κατάρ φέρεται να χρησιμοποίησε τουρκικές τράπεζες ως μέρος μιας συνωμοσίας για τη διοχέτευση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στην τζιχαντιστική ομάδα Nusra Front στη Συρία.

Εννέα πολίτες της Συρίας προέβαλαν αυτούς τους ισχυρισμούς σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, όπου ζητούν αποζημίωση για τα πάντα, από οικονομικές απώλειες έως βασανιστήρια που προκλήθηκαν από τη Nusra, ανέφεραν οι "The Times".

Σύμφωνα με το φερόμενο σχέδιο, επιχειρηματίες, φιλανθρωπικά ιδρύματα και δημόσιοι υπάλληλοι υψηλού επιπέδου του Κατάρ χρησιμοποιούν ένα ιδιωτικό γραφείο που ανήκει στον εμίρη της χώρας, καθώς και δύο τράπεζες, η Εθνική Τράπεζα του Κατάρ και η Τράπεζα της Ντόχα, για να μεταφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια στη Nusra, ανέφεραν οι Times.

Τα χρήματα ξεπλύθηκαν με το πρόσχημα ότι πρόκειται για κατασκευαστικά συμβόλαια και την πώληση ακινήτων, τα οποία ήταν υπερβολικά υπερτιμημένα, πρόσθεσε.

Αυτό ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας, που έγινε σε συντονισμό με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, για τη χρηματοδότηση της Nusra στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, σύμφωνα με τα δικαστήρια.

Τα χρήματα για την ομάδα στάλθηκαν είτε απευθείας είτε μέσω τραπεζών στην Τουρκία, όπου αναλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν πέρα ​​από τα σύνορα στους μαχητές, ανέφεραν οι Times.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail