Οι ΗΠΑ δε δέχονται το «Χάρτη της Σεβίλλης» και δίνουν στην Τουρκία ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Εμβρόντητοι είχαν μείνει το Σεπτέμβριο του 2020, όσοι φυσικά δεν γνωρίζουν τι γίνεται στο παρασκήνιο, όταν διάβασαν (εδώ) ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία αμφισβήτησε το χάρτη της Σεβίλλης (εικόνα 1).

(εικόνα 1)


Από: geostratigiki.gr

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του τότε, οι ΗΠΑ δεν παίρνουν θέση σε ζητήματα διαφορών θαλάσσιων συνόρων άλλων κρατών. Τόνιζε δε, ότι κατανοεί πως ούτε και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τον Χάρτη της Σεβίλλης νομικά δεσμευτικό έγγραφο.
 
Εικόνα 2

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο χάρτης της Σεβίλλης (εικόνα 1) δημιουργήθηκε στις αρχές του 2000, όταν η ΕΕ ζήτησε επίσημα από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης να απεικονίσει τις ΑΟΖ των Ευρωπαϊκών κρατών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Αυτός ο χάρτης έκτοτε αποκαλείται και χάρτης της ΕΕ.

Έτσι είχαν τα πράγματα μέχρι το έτος 2015, όταν χαρτογράφοι του Στέϊτ Ντιπάρμεντ, υπό τις οδηγίες του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ και σήμερα Προέδρου Τζό Μπάίντεν κατασκεύασαν ένα χάρτη της Α. Μεσογείου (Χάρτης Μπάϊντεν, εικόνες 2 και 3), με τον οποίο καταργείται η ελληνική ΑΟΖ που έχει χαραχθεί στο χάρτη της Σεβίλλης και εκχωρείται στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, ως δώρο κατευνασμού για την υπόθεση του «Μαβί Μαρμαρά».
 
Εικόνα 3

Αν πάρουμε τον χάρτη Μπάϊντεν και τον τοποθετήσουμε πάνω στο χάρτη της Σεβίλλης, τότε βλέπουμε στην εικόνα 4, το πως ακριβώς καταργούν οι Αμερικανοί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, εξαφανίζοντας στην ουσία το Καστελλόριζο και αποκόπτοντας την ελληνική από την κυπριακή ΑΟΖ.

Πάνω ακριβώς στον χάρτη Μπαίντεν, έκανε τελευταία έρευνες το Oruc Reis (εικόνα 5), χωρίς καμία αντίδραση από την ελληνική πολιτική ηγεσία, η οποία είναι απόλυτα ενήμερη των πάντων και δείχνει προφανώς να αποδέχεται τον ακρωτηριασμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, κατ’ απαίτηση του κ. Μπάϊντεν και γενικά των ΗΠΑ, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει άγρια μεσάνυχτα. Μάλιστα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη χάραξε τα όρια της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, εφαρμόζοντας πλήρως τον χάρτη Μπαίντεν και υποχωρώντας εκχώρησε στην Τουρκία ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα (εικόνα 5).

Εικόνα 4

Αυτό ακριβώς είπε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, όπως αναφέρθηκε στην αρχή. Αυτό στην ουσία υπαινίσσονται στις δηλώσεις τους και Έλληνες πολιτικοί, όταν κάνουν λόγο για «μοναχοφάηδες», για Χάγη κ.λ.π.

Μόνο που οι Τούρκοι δεν θέλουν πλέον μόνο αυτό.

Το γνωστό πιο κάτω βίντεο (στο τέλος του άρθρου) που κυκλοφορεί στο You Tube είναι αποκαλυπτικό όλων των τουρκικών σχεδίων και της στήριξης που παρέχουν Αμερικανοί και Γερμανοί σ’ αυτά τα σχέδια.

 
Εικόνα 5

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail