Χοντρό κράξιμο στον Ερντογάν που έτρεξε να κάνει τρίτη δόση εν μέσω έλλειψης εμβολίων

Freepen.gr - Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης, καθ. Osman Küçükosmanoğlu δήλωσε στην εφημερίδα Cumhuriyet ότι ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενήργησε ανεύθυνα λαμβάνοντας μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά του COVID-19 όταν υπάρχουν πολίτες που δεν είχαν λάβει ακόμη την πρώτη δόση.

Ο Ερντογάν καυχήθηκε για τη λήψη μιας τρίτης δόσης κατά τη διάρκεια ενός ειδικού προεδρικού προγράμματος για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT την 1η Ιουνίου, όταν εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν ακόμη την πρώτη δόση του εμβολίου.

"Έλαβα την τρίτη δόση μου και μου έγινε έλεγχος αν είχα αντισώματα", δήλωσε ο Ερντογάν.

Η δήλωση του Ερντογάν σχετικά με τις τρεις δόσεις αποκάλυψε ότι είχε λάβει και τις τρεις εντός πέντε μηνών, παρόλο που ο υπουργός Υγείας, Fahrettin Koca είπε ότι η τρίτη θα πρέπει να χορηγηθεί τουλάχιστον έξι μήνες αργότερα.

Μάλιστα το όλο θέμα για την προτίμηση της Τουρκίας στο εμβόλιο της BioNTech ήταν ότι μια αρχική δόση θα παρείχε ανοσία 70 τοις εκατό στον ασθενή, κάτι που θα επέτρεπε ευρύτερα εμβολιασμούς, σημείωσε ο καθηγητής Küçükosmanoğlu.

"Η λήψη της τρίτης δόσης ενώ δε χορηγείται στον κόσμο η δεύτερη δόση δε συμβαδίζει με τις ευθύνες ενός κυβερνήτη. Οι αρχές πρέπει να δώσουν καλά παραδείγματα", δήλωσε ο Küçükosmanoğlu.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έλαβαν τις πρώτες δόσεις τους ταυτόχρονα με τον πρόεδρο δεν έχουν λάβει ακόμη την τρίτη δόση, σημείωσε ο Küçükosmanoğlu, προσθέτοντας ότι η επιστήμη σχετικά με την αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης διατηρεί αμφίβολη στάση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail