Ζούμε μια ιλαροτραγωδία! Οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν «χρυσό» ακόμα και τον καφέ τους

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο εμβολιασμός των πολιτών δεν θα είναι υποχρεωτικός ωστόσο τα μέτρα που επιβάλλει όχι μόνο δεν είναι δημοκρατικά αλλά καταπατούν κάθε ατομικό δικαίωμα και ελευθερία.

Από: newsbreak.gr

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Άδωνι Γεωργιάδη για το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας προκάλεσαν δυσάρεστη έκπληξη και οργή σε πολίτες και επιχειρηματίες.

Ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων οι οποίες είναι αναγκασμένες να δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα αν θα είναι αμιγείς ή μεικτές, αν θα δέχονται δηλαδή μόνο εμβολιασμένους ή όλους τους πελάτες, φέρνει μνήμες από άλλα καθεστώτα…

Η κυβέρνηση όχι μόνο χωρίζει την πολιτεία στα δύο, αλλά επιπλέον «τιμωρεί» όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν τουλάχιστον 20 ευρώ προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test πριν επισκεφτούν το καφενείο της γειτονιάς τους. Για να πιούν δηλαδή έναν καφέ που κοστίζει 3 ευρώ, οι πολίτες πρέπει να στηθούν στην ουρά των ιδιωτικών κέντρων για να εξεταστούν, να περιμένουν το αποτέλεσμα και μετά να επισκεφτούν το κατάστημα εστίασης που θα δέχεται και ανεμβολίαστους (μεικτές επιχειρήσεις).

Την ίδια στιγμή, στις ανακοινώσεις αναφέρεται ότι οι ανεμβολίαστοι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test, αφού τα περιβόητα self test τα οποία διαφήμιζε η κυβέρνηση ως αποτελεσματικά και χρήσιμα, πλέον θα πραγματοποιούνται μόνο από ανήλικους. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στις επίσημες ανακοινώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά η διεξαγωγή rapid test σε Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση απαιτεί να τα «στάξουμε χοντρά» στα ιδιωτικά διαγνωστικά και δεν δέχεται τα αποτελέσματα του ίδιου του ΕΟΔΥ; Σα να «μυρίζει»…«χοντρή» μπίζνα η όλη κατάσταση.

Εν ολίγοις μια παρέα ή μια οικογένεια θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθεί για το ποιοι έχουν εμβολιαστεί, ποιοι έχουν κάνει rapid και ποιοι όχι, να ψάξουν ποια επιχείρηση δέχεται μεικτούς πελάτες σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας ανεμβολίαστος. Όποιος φυσικά δεν έχει τσιμπηθεί, είτε θα μείνει μόνος του στο σπίτι, είτε θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 20 ευρώ για το rapid test. Ακούγεται παντελώς παράλογο όμως είναι η νέα πραγματικότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων βρίσκονται στα «κάγκελα» καθώς μετά από έναν ολόκληρο χρόνο οικονομικής ασφυξίας, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να προσλάβουν άτομα που θα ελέγχουν τους πελάτες στην είσοδο για το αν έχουν ή όχι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ αλλά επιπλέον όσοι επιλέξουν να καταχωρηθούν ως μεικτές επιχειρήσεις θα «τιμωρηθούν» με μικρότερη προβλεπόμενη πληρότητα. Πολλοί μάλιστα έχουν θίξει τον πιο σημαντικό παράγοντα. Αυτόν της ηθικής. Ότι καλούνται να επιλέξουν ποιους πελάτες θα υποδεχτούν και σε ποιους θα ρίξουν «πόρτα». Την ίδια στιγμή ζητούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Γεωργαντάς: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος

Το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται οι πολίτες στις μεικτές και αμιγείς επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τον Γεωργαντά ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, αλλά θα σκανάρει το QR που βρίσκεται πάνω στα πιστοποιητικά και επανέλαβε ότι τα rapid test θα γίνονται σε διαγνωστικά κέντρα: «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ» ανέφερε.

Μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών μετά την ανακοίνωση των «προνομίων» όρο τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για τις απαγορεύσεις και την περιθωριοποίηση των ανεμβολίαστων, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Μάλιστα έκανε λόγο για 120.000 νέα ραντεβού που κλείστηκαν από νεαρές ηλικίες 18-24 ετών μετά την ανακοίνωση για το freedom pass. Τη λεγόμενη δηλαδή δωροκάρτα των 150 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψυχαγωγία, θέατρα, διακοπές κλπ με την οποία ο πρωθυπουργός προσπαθεί να «εξαγοράσει» τη νεολαία για να τους πείσει να εμβολιαστούν.

Όλα αυτά λοιπόν με «φόντο» τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μετάλλαξη Δέλτα η πορεία της οποίας ακόμα ερευνάται για το κατά πόσο μπορεί να ανακοπεί από τους εμβολιασμούς. Τρανό παράδειγμα το Ισραήλ, στο οποίο ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που είχε εμβολιαστεί νόσησε με την μετάλλαξη του ιού. Την ίδια στιγμή όλο και πληθαίνουν τα σενάρια για ενδεχόμενο νέο lockdown από το φθινόπωρο…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail