Η Τουρκία στέλνει περισσότερους μισθοφόρους στη Λιβύη από όσους επαναπατρίζει!

Freepen.gr - Η Τουρκία στέλνει περισσότερους Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη παρά την πρόσφατη πρόοδο στην ενδο-λιβυκή ειρηνευτική διαδικασία και τη διεθνή πίεση, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, η Τουρκία επέτρεψε σε 140 Σύριους μαχητές να επιστρέψουν από τη Λιβύη πρόσφατα, μόνο για να τους αντικαταστήσει αργότερα με 200 μαχητές.

Οι νεοαφιχθέντες μαχητές προέρχονται όλοι από την Ταξιαρχία Suleyman Shah, το τάγμα Sultan Murad και το τάγμα Hamzah. Οι τρεις ομάδες είναι βασικές παρατάξεις του τουρκικού «Συριακού Εθνικού Στρατού».

«Η διαδικασία μόνιμης υποχώρησης και απόσυρσης μισθοφόρων από τη Λιβύη παραμένει σε αναμονή παρά τις διεθνείς απαιτήσεις και τις ενδο-Λιβυκές συμφωνίες», αναφέρει η έκθεση του SOHR.

Η Τουρκία ανέπτυξε χιλιάδες Σύριους μαχητές στη Λιβύη μεταξύ του 2019 και του 2020 για να υποστηρίξει τους συμμάχους της στην πλέον αδύναμη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας. Περισσότεροι από 6.000 μισθοφόροι βρίσκονται ακόμη στη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail