Προβληματισμένη η κυβέρνηση από τη δράση των ανθρώπων της νύχτας

Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών βρίσκεται πλέον πρώτο στην ατζέντα της κυβέρνησης καθώς η καθημερινή δράση του οργανωμένου εγκλήματος έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία.

Από: topontiki.gr - Από Πηνελόπη Νάσσου

Αν και πολλοί γνωρίζουν ότι πρόκειται να ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στους ανθρώπους της νύχτας για τον έλεγχο περιοχών οι οποίες αλλάζουν χέρια το καθημερινό φαινόμενο να πυροβολούνται εν ψυχρώ  άνθρωποι μέρα μεσημέρι έχει δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επένδυσε προεκλογικά στο δόγμα νόμος και τάξη τα όσα συμβαίνουν καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας δίνουν στους πολίτες την εντύπωση ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στον τομέα αυτό.

Η κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να πάει στον εισαγγελέα όλους τους φακέλους  γνωστών κακοποιών της νύχτας μπορεί να είχε ένα συμβολικό χαρακτήρα δεν έδωσε απάντηση ωστόσο σε αυτό που αναρωτούνται πλέον καθημερινά εκατοντάδες πολίτες. Τι ακριβώς συμβαίνει γύρω από αυτό το θέμα  και γιατί δεν υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση  της κατάστασης.

Την ίδια ώρα η απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις προσλήψεις 1.000 αστυνομικών για την Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν έχει προκαλέσει μόνο την οργή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ισχυρίζεται ότι «εγκαθιστούν την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και κλείνουν τα μάτια στη μαφία που αλωνίζει ανενόχλητη», αλλά  και την απορία στελεχών της ΝΔ για το κατά πόσον είναι ο κατάλληλος χρόνος για μια τέτοια κίνηση.

 Ο μοναδικός λόγος που οι βουλευτές της ΝΔ μπορούν να κατανοήσουν μια τέτοια κίνηση, την στιγμή που η κοινωνία είναι ανάστατη από τα καθημερινά επεισόδια ανομίας, είναι ότι η κυβέρνηση προφανώς θέλει να κάνει προσλήψεις τις οποίες είχε υποσχεθεί εν μέσω καραντίνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail