Σκοπιανό: όλοι παραμένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους εκτός από την Ελλάδα

Ανυποχώρητη παρά τις πιέσεις η Βουλγαρία στη στάση της και το βέτο που έχει θέσει απέναντι στα Σκόπια για την έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. Η Βουλγαρία αξιώνει να αναγνωρίσουν τα Σκόπια βουλγαρικές ρίζες στη γλώσσα και την ιστορία τους. 

Ο Ζάεφ που δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση του VMRO για μυστικές συνομιλίες με τη Βουλγαρία δηλώνει ότι τα ζητήματα της εθνικής ταυτότητας και γλώσσας της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος των συνομιλιών. 

Η πηγή των προβλημάτων που τη διαπιστώνουμε μέχρι σήμερα είναι το λεγόμενο «Μακεδονικό» ζήτημα που προέκυψε από το κίνημα του Πανσλαβισμού και τη δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας μετά τη συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστική η φράση που αποδίδεται στον Τσάρο : «Ουδεμίαν σπιθαμήν γης υπέρ του Βασιλείου της Ελλάδος».

Το θέμα είναι ότι όλοι παραμένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους εκτός από την Ελλάδα. Οι υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα δεν είναι ρεαλισμός, ούτε αποτελεί ιστορική συμφωνία αυτή που υπογράφηκε στις Πρέσπες όπως διατείνονται κάποιοι, αλλά πολιτική του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

αντιστράτηγος ε.α.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.