Πρώην υπουργός δέχεται ποινή φυλάκισης για προσβολή των Ερντογάν, Μπαχτσέλι!

Freepen.gr - Ένα δικαστήριο στη Σμύρνη καταδίκασε τον Ρίφατ Σερντάρογλου, πρώην υπουργό υγείας της Τουρκίας που πρόσφατα ίδρυσε το Δεξί Κόμμα (DP), σε φυλάκιση 23 μηνών και 10 ημερών για άρθρο που έγραψε το 2018, ανέφερε την Τρίτη ο ιστότοπος ειδήσεων Diken.

Το άρθρο του Σερντάρογλου με τίτλο "Πατέρας, Υιός και ο Άγιος Γαμπρός" περιείχε προσβολές εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ακροδεξιού συνεργάτη του, Ντέβλετ Μπατσέλι, σύμφωνα με το δικαστήριο.

«Ένα ακόμη δικαστήριο, μια ακόμη καταδίκη! Είκοσι τρεις μήνες και 10 ημέρες περισσότερο! Ορκίζομαι ότι δε θα πάω στη φυλακή προτού καταργήσω την αυτοκρατορία των κλεφτών και τους φυλακίσω!» έγραψε ο πρώην υπουργός σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε από τον επίσημο λογαριασμό του κόμματός του.

Ο Σερντάρογλου θα ασκήσει έφεση για την απόφαση, ανέφεραν οι δικηγόροι του.

Οι μηνύσεις για το έγκλημα προσβολής του προέδρου έχουν αυξηθεί κατά 9.000 τοις εκατό από το 2010, σύμφωνα με έκθεση του 2021 που βασίζεται σε στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τέσσερα άτομα είχαν αντιμετωπίσει κατηγορίες το 2010 για προσβολή του προέδρου, ενώ το 2019 ο αριθμός αυξήθηκε σε 36.066.

Το εν λόγω έγκλημα έχει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail