Ελληνικές παραλίες: Η ελκυστική αμμουδιά που δε σε αφήνει να κολυμπήσεις

Οι περισσότερες ελληνικές παραλίες έχουν μια ιστορία ή κάτι ιδιαίτερο να σου διηγηθούν αν ενδιαφερθείς να μάθεις κάτι περισσότερο γι’ αυτές. Σε κάποιες το καταλαβαίνεις από το πρώτο λεπτό, μόλις ακούσεις το όνομά τους. Μια από αυτές είναι και μια άγνωστη αμμουδιά που κρύβει στα νερά της ένα μυστικό. Ο λόγος για την παραλία Αχινόπετρα στην Καβάλα. Μια ιδιαίτερη αμμουδιά με κρυστάλλινα νερά που δεν είναι τόσο γνωστή στους περισσότερους. Αν βρεθείς στην Καβάλα αξίζει να την επισκεφθείς αλλά και να… προσέχεις.

Από: exploringgreece.tv

Ελληνικές παραλίες: Η άγνωστη αμμουδιά που κρύβει στα νερά της ένα μυστικό

Η Αχινόπετρα όπως λέει και το όνομά της είναι μια παραλία που κρύβει στα νερά της εκατοντάδες αχινούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι λένε πως οι αχινοί έχουν για σπίτι τους τα καθαρά νερά. Και όντως αυτό που θα συναντήσεις είναι η γαλήνη της θάλασσας και τα κρυστάλλινα νερά. Μια από τις ξεχωριστές ελληνικές παραλίες η οποία βρίσκεται στην βόρεια Ελλάδα. Την παραλία της Αχινόπετρας θα τη συναντήσεις περίπου 45 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη της Καβάλας. Μπορείς να την εντοπίσεις εύκολα και από τους χάρτες της Google.

Η παραλία της Αχινόπετρας είναι μία από τις λίγες ελληνικές παραλίες, που έμεινε έξω από την τουριστική κίνηση διατηρώντας ένα «χαμηλό» προφίλ. Δεν διαθέτει τις ανέσεις της οργανωμένης πλαζ, αλλά το απαράμιλλο φυσικό κάλλος αποζημιώνει τον φυσιολάτρη. Λίγη προσοχή στους αχινούς που βρίσκονται στο φυσικό τους σπίτι και η εμπειρία θα είναι μοναδική.
 
Μπορείς να πάρεις μια γεύση από το βίντεο του καναλιού Theo Porlidis στο Youtube.
 
 Διακοπές στην Καβάλα, τον εναλλακτικό προορισμό

Η Καβάλα είναι ένας εναλλακτικός προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση και τα καθαρά νερά. Εκεί θα απολαύσεις μερικές από τις ωραιότερες και πιο ήσυχες διακοπές της ζωής σου. Φυσικά δεν γίνεται να μην επισκεφθείς μια από τις ωραιότερες ελληνικές παραλίες. Είναι οι Αμμόλοφοι, η εντυπωσιακή παραλία στην Καβάλα α λα Καραϊβική. Ένα ξεχωριστό κομμάτι του ταξιδιού σου και των διακοπών στην Καβάλα είναι και η γαστρονομία.

Ξεκίνα το γαστρονομικό σου ταξίδι στην Καβάλα με τα κιλτιρίτσια. Τέλος, αν έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου, μπορείς να οργανώσεις και μια εκδρομή στην κοντινή Σαμοθράκη που αποτελεί το βασίλειο των εναλλακτικών διακοπών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail