Η Τουρκία προχωρά στη δημιουργία νέου επενδυτικού ταμείου αμυντικής βιομηχανίας

ΑΑ
Freepen.gr - Η Τουρκία κινείται για να αναπτύξει ένα νέο επενδυτικό ταμείο για τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων και για την παροχή υποστήριξης σε εταιρείες στον αμυντικό τομέα, ανέφερε η Daily Sabah την Κυριακή.

Ο Ismail Demir, επικεφαλής της Τουρκικής Προεδρίας των Βιομηχανιών Άμυνας (SSB), έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων της βιομηχανίας στην ανατολική επαρχία Elazığ. Ο Ντεμίρ εξήγησε τον σκοπό του ταμείου ως μέσο για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες με χρηματοδότηση και υποστήριξη.

"Ελπίζω ότι θα το ανακοινώσουμε σύντομα και θα υποστηρίξουμε τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές μας το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο Ντεμίρ σύμφωνα με την Daily Sabah.

"Με το πρόγραμμα υποστήριξης της βιομηχανικής αποδοτικότητας, θα αξιολογήσουμε διάφορες εταιρείες και θα τις ενημερώσουμε για το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθούν, και θα συζητήσουμε διάφορες προσεγγίσεις υποστήριξης σε αυτό το θέμα", πρόσθεσε.

Η SSB, δήλωσε ο Ντεμίρ, παρέχει ετήσια στήριξη 17,87 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια σειρά εταιρειών και επιχειρήσεων στον αμυντικό τομέα. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδά της από τις αυξημένες εξαγωγές στρατιωτικών αγαθών.

Αυτό θα μπορούσε ωστόσο να περιοριστεί από κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες που εμποδίζουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούν εξαρτήματα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ λόγω της αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail