Εντάχθηκαν στον στόλο του Λιμενικού Σώματος τα τέσσερα τελευταία υπερσύγχρονα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη

Με μία σεμνή τελετή, τα τέσσερα τελευταία ταχύπλοα περιπολικά σκάφη από τα δέκα συνολικά, χορηγία της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», εντάχθηκαν και επίσημα στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Μετά από έναν χρόνο όπου παραλάβαμε το πρώτο σκάφος, σήμερα κλείνει ο κύκλος της δωρεάς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών αφού εντάσσεται και το τελευταίο σκάφος από τα δέκα συνολικά», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, και συνέχισε: «Ανταποκριθήκατε άμεσα στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος. Θέλω να εξάρω για μία ακόμη φορά τη διαχρονική προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και γενικότερα στην πατρίδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρο Βενιάμη για τη στήριξή του σε όλη αυτή την προσπάθεια της δωρεάς και βέβαια να ευχαριστήσω ξεχωριστά την κ. Μελίνα Τραυλού, τους αδελφούς Αγγελόπουλους, το ίδρυμα καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, τον κύριο Κουμάνταρο για την πολύ ουσιαστική τους συνεισφορά γιατί η συμβολή τους είναι καθοριστική στη φύλαξη και προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας».

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στη μείωση των μεταναστευτικών ροών σημειώνοντας ότι: «έχουμε επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα κι αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε μεγαλύτερη κάλυψη, αντιδρούμε ταχύτερα και βέβαια με μπροστάρη τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν με αποφασιστικότητα, τόλμη και απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή έχουν φέρει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. 85% μείωση των ροών το 2020 σε σχέση με το 2019.»

Τέλος, τόνισε ότι «η προσπάθεια από πλευράς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κατεύθυνση ενίσχυσης επιχειρησιακών μέσων του Σώματος, συνεχίζεται. Έχουμε αλλάξει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ουσία του Λιμενικού Σώματος. Μιλάμε για έναν οργανισμό ο οποίος είναι σύγχρονος, ικανός, αποτελεσματικός, με νέα μέσα και συστήματα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Το οφείλουμε σε στην Ελληνική κοινωνία, το οφείλουμε στον Ελληνικό λαό».

«Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του κ. Πρωθυπουργού πριν 1,5 περίπου χρόνο, για ενίσχυση των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος, με στόχο την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος καθώς και την διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης στον χαιρετισμό του και πρόσθεσε:

«Για την Ελληνική Ναυτιλιακή μας οικογένεια αποτελεί Εθνικό καθήκον να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος και να προσφέρει στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που το επανδρώνει τα πιο κατάλληλα και σύγχρονα επιχειρησιακά εφόδια για την τέλεση του απαιτητικού έργου τους».

Τέλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, αφού ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά όλους τους δωρητές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για την πολύτιμη αρωγή και τη στήριξη που προσφέρουν στο Λιμενικό Σώμα, τόνισε ότι: «Τα νέα σκάφη, επιχειρούν σε όλο το εύρος της επικράτειας των ελληνικών θαλασσίων συνόρων από την Κάλυμνο, το Καστελόριζο, την Ικαρία, την Κω και τη Σάμο - στη Μυτιλήνη, τη Λήμνο, τη Χίο, το Άγιο Όρος και την Αλεξανδρούπολη και εξυπηρετούν ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών αναγκών του Σώματος, έχοντας αυξήσει σημαντικά την επιχειρησιακή ισχύ και ήδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, με κορωνίδα τη μείωση των μεταναστευτικών ροών το 2020 σε ποσοστό 85% σε σχέση με το 2019. Κι αυτή η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται και το α’ εξάμηνο του 2021».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail