«Αμερικανο-γαλλική» ναυμαχία: Σκληρό παζάρι για τις φρεγάτες...

Το Μαξίμου ζητάει καλύτερες προσφορές από ΗΠΑ - Γαλλία - Ολλανδία - Ιταλία. Ο Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η Αθήνα δεν ενδιαφέρεται για μια απλή αγοραπωλησία αλλά για στρατηγική συνεργασία με τα ελληνικά ναυπηγεία και αξιόπιστη ενδιάμεση λύση.

Από: ieidiseis.gr - Δήμος Βερύκιος

Όλα ανοιχτά για την επιλογή των φρεγατών ! Το πρόγραμμα κατασκευής των τεσσάρων φρεγατών και του εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ που θα ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανατεθεί σε όποια χώρα - κατασκευάστρια εταιρία προσφέρει κάτι «πολύ πιο δυνατό» σε ότι αφορά την τιμή , την ενδιάμεση λύση (άμεση διάθεση πλοίων μέχρι την κατασκευή των καινούργιων), την στήριξη των ελληνικών ναυπηγείων και των ελληνικών θέσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των άλλων Διεθνών Οργανισμών.

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και την συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Η τελική απόφαση για την επιλογή των φρεγατών αναμένεται να ληφθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο όπως έγινε και με την αγορά των Γαλλικών μαχητικών Rafael πριν από μερικούς μήνες.

Επομένως ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ το θέμα της αγοράς των φρεγατών αναμένεται να είναι στην κορυφή της ατζέντας των επαφών του έλληνα πρωθυπουργού με τους ηγέτες των ΗΠΑ , της Γαλλίας , της Ολλανδίας και της Ιταλίας.

Ήδη αντιπροσωπεία Γάλλων αξιωματούχων της ναυπηγικής βιομηχανίας επισκέπτονται την άλλη βδομάδα την Αθήνα με νέα αναβαθμισμένη πρόταση.

Το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός μπορεί να σχεδίαζαν να αναθέσουν το πρόγραμμα των φρεγατών στις ΗΠΑ (Lockheed Martin) όμως η αμερικανική πρόταση προσκρούει αφενός στις επιχειρησιακές απαιτήσεις που θέτει το Πολεμικό Ναυτικό και αφετέρου απορρίπτει το ελληνικό αίτημα για διάθεση συγκεκριμένου τύπου αντιτορπιλικών ως «ενδιάμεση λύση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail