Ο πόλεμος ή η προδοσία είναι οι επιλογές που μας δίνει η Τουρκία

Μετά τα τρία τελεσίγραφα που έδωσε στους Έλληνες ο κ. Τσαβούσογλου και μάλιστα μέσα στην Αθήνα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εδώ, γνωρίζουμε πλέον τρία πράγματα: 

Από: geostratigiki.gr - Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Πρώτον, η Τουρκία δεν θέλει πλέον να μείνει στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου που ξέρουμε μέχρι σήμερα (ανατολικά των ελληνικών νησιών) αλλά είναι αποφασισμένη οπωσδήποτε να επεκτείνει τις θαλάσσιες ζώνες της δυτικά των ελληνικών νησιών και φυσικά και νότια αυτών (βλ. Καστελόριζο, Κρήτη κ.λ.π.).

Δεύτερον, στη Χάγη θα πάει μόνο με βάση την αρχή της ευθυδικίας και όχι αυτή της μέσης γραμμής, εννοώντας ευθέως μειωμένη επήρεια για τα ελληνικά νησιά και απώλεια ελληνικών θαλασσίων ζωνών υπέρ της Τουρκίας και

Τρίτον, η Τουρκία δεν θέλει μερικές λύσεις, αλλά θέλει συνολική διάλυση του ελληνισμού, με αρπαγή ελληνικών νησιών και βραχονησίδων και αποστρατικοποίηση των νησιών του Αν. Αιγαίου. Το είπε ευθέως και χωρίς διπλωματικά “αμπαλάζ”.

Αν επισυμβούν και οι τρεις αυτές προϋποθέσεις – τελεσίγραφα που θέτουν οι Τούρκοι, τότε θα προκύψει η κατάσταση που βλέπουμε στην εικόνα στην κορυφή του άρθρου, την οποία αντιγράψαμε από ένα σημαντικό και διδακτικό βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube. Από αυτή την εικόνα παρατηρούμε ότι τότε τα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου, ουσιαστικά θα επιπλέουν σε τουρκική θάλασσα και επειδή οι Τούρκοι ξέρουμε πως δρουν, θα βάλουν τέτοια εμπόδια στις θαλάσσιες ζώνες τις οποίες θα έχουν υφαρπάξει (κάτι που προβλέπει το διεθνές δίκαιο για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας) ώστε με πρόσχημα αυτό, θα αποκόψουν εντελώς την επικοινωνία της υπόλοιπης Ελλάδας από τα ελληνικά νησιά.

Καθόμαστε λοιπόν και παρατηρούμε αμέριμνοι, ως δήθεν τρίτοι αφελείς που τάχα δεν μας αφορά το ζήτημα, την Τουρκία να αποβιβάζει στρατιές λάθρα εισβολέων ισλαμιστών στα νησιά του Αν. Αιγαίου και ειδικά σε αυτά που έχει βάλει στόχο, όχι να αρπάξει ως δικά της, αλλά να αποστρατικοποιήσει. Τουλάχιστον ας ξέρουμε το λόγο. Μας λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι πολιτικά «αφελείς» (!) από το εσωτερικό της χώρας, σπεύδουν και αντί να μεταφέρουν όλους αυτούς τους εισβολείς σε ακατοίκητα νησιά, μέχρι να ξεκαθαριστεί ποιοι είναι νόμιμοι και ποιοι παράνομοι (κάτι που αυτομάτως θα σταματούσε και τις ροές), σπεύδουν να τους ενισχύσουν, ενισχύοντας έτσι τους στόχους της Τουρκίας.

Για να μη μακρηγορούμε, τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα, μετά και τις πεντακάθαρες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ. Όποιος σκέφτεται να παραχωρήσει θαλάσσιες ζώνες στους Τούρκους δυτικά ή νότια των ελληνικών νησιών, ακόμα και μέσα από τη «νομιμοποίηση» του φερετζέ της Χάγης, είτε είναι πολιτικά ανόητος είτε είναι μέγιστος προδότης.

Δεν μπορεί λογικός άνθρωπος να μην αντιλαμβάνεται όλα τα ανωτέρω. Δεν μπορεί να μην βλέπει ότι η Ελλάδα είναι μια χερσόνησος με νησιωτικά αρχιπελαγικά συμπλέγματα γύρω της και να μην αντιλαμβάνεται ότι, τόσο το Αιγαίο όσο και η Μεσόγειος, είναι ζωτικοί πνεύμονες του ελληνισμού. Ζωτικοί χώροι, οι οποίοι διατήρησαν στην οικονομική ζωή και στην γεωστρατηγική ισχύ τον ελληνισμό για χιλιάδες χρόνια. Φυσικά δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε αυτά τα δικαιώματά μας τώρα, στα καλά καθούμενα και θα τιμωρηθεί πολιτικά όποιος τολμήσει τα αντίθετα.

Εάν, παρόλα αυτά, οι Τούρκοι θελήσουν να επιδιώξουν την υλοποίηση των στόχων τους, τότε δεν μας αφήνεται άλλη επιλογή πλην αυτή του πολέμου και πρέπει να ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς. Πρέπει όμως να αρχίσουμε να γνωστοποιούμε και τους στόχους της Τουρκίας στη Διεθνή Κοινότητα και όχι να είμαστε βουβοί και να φερόμαστε ως ένοχοι που «οφείλουμε» να δικαιώσουμε την Τουρκία. Εκτός και εάν κάποιοι εκτελούν εντολές κάποιων…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail