Κανένας ψέκας δε θα μπορούσε ποτέ να κάνει τη ζημιά που έχουν κάνει οι αψέκαστοι

Victoria_Borodinova / pixabay
Οι αψέκαστοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι μαζί τα φάγαμε αλλά στο μυαλό τους θεώρησαν ότι τα έφαγε ο γείτονας και έπρεπε να τιμωρηθεί. Αντέδρασαν όταν οι οικονομικές συνέπειες έγιναν αισθητές στο σύνολο. Θυμήθηκαν τη Μακεδονία όταν τα κανάλια τους είπαν να τη θυμηθούν, όμως μετά την ξέχασαν.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Παπαγαλίζουν το τι λένε στα κανάλια οι κυβερνητικοί ειδικοί μην έχοντας την στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα να διαβάσουν το τι λένε άλλοι ειδικοί με διαγράμματα, αποδείξεις κι αποτελεσματικότητα. Κάνουν αστειάκια περί του γιατί να ασχοληθούν φιλάνθρωποι με ανώνυμους όντας εντελώς ανιστόρητοι και αγνοώντας τον ρόλο των ευγονιστών στις ΗΠΑ.

Κανένας ψέκας δε θα μπορούσε ποτέ να κάνει τη ζημιά που έχουν κάνει οι αψέκαστοι που δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο, απλά άκουγαν τα φερέφωνα των καθεστώτων και των κυβερνήσεων, κανένα από τα οποία δεν ήταν ψέκας αλλά εκπρόσωπος της κυρίαρχης άποψης.

Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι ο γιατρός που είχε υποστηρίξει πως οι γιατροί πρέπει να πλένουν τα χέρια τους κατέληξε στο ψυχιατρείο καθώς η αψέκαστη κρατούσα άποψη της εποχής έλεγε το αντίθετο.

Δηλαδή αν γινόταν κάτι αντίστοιχο με την πυρκαγιά του Ράιχσταγκ, οι αψέκαστοι δε θα συμφωνούσαν με τον περιορισμό των ελευθεριών για την προστασία του λαού; Φυσικά! Επίσης αν έβγαιναν οι κυβερνητικοί επιστήμονες και έλεγαν ότι η τάδε εθνότητα είναι πιο επιρρεπής στη συγκεκριμένη ασθένεια αλλά αρνείται να πάρει μέτρα και μας απειλεί όλους, θα ήταν δύσκολο να πειστούν οι αψέκαστοι για την επιβολή απαρτχάιντ ακόμα και βάση εθνότητας;

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail