Εθνικός Στρατός της Λιβύης: Η πρωτεύουσα Τρίπολη τελεί υπό τουρκική κατοχή

Freepen.gr - Το Σάββατο, ο Στρατηγός Khaled Al-Mahjoub, Διευθυντής του Τμήματος Ηθικής Καθοδήγησης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), δήλωσε ότι η πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, βρίσκεται υπό την κατοχής της Τουρκίας.

«Η Τουρκία δεν έδειξε σημάδια σεβασμού της κυριαρχίας της Λιβύης. Η τουρκική αντιπροσωπεία εισήλθε στην Τρίπολη με αλαζονεία και χωρίς συντονισμό με τις αρχές της Λιβύης», δήλωσε ο Al-Mahjoub σε παρατηρήσεις του στο Sky News Arabia.

«Η Τουρκία ελέγχει την Τρίπολη και επιβάλλει την παρουσία της ως τετελεσμένο γεγονός», πρόσθεσε.

Ο Al-Mahjoub σημείωσε ότι οι Λίβυοι δε θα παραμείνουν σιωπηλοί απέναντι στην τουρκική κατοχή, ζητώντας την έξοδο όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Το Σάββατο, μια τουρκική αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου προσγειώθηκε στη Λιβύη σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη χώρα της Βόρειας Αφρικής κατόπιν εντολής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με επίσημη δήλωση το Σάββατο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail