Η Αρμενία σέβεται τον εαυτό της κι επεκτείνει την απαγόρευση εισαγωγής τουρκικών προϊόντων

 - TheDigitalArtist / pixabay
Freepen.gr - Η Αρμενία έδωσε παράταση στην προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων της Τουρκίας για άλλους έξι μήνες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Vahan Kerobyan.

Οι εισαγωγές από την Τουρκία έχουν μειωθεί κατά περίπου 70 τοις εκατό από την αρχική απαγόρευση, δήλωσε ο Kerobyan, όπως ανέφερε την Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος panarmenian.net.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ως απάντηση στην στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν στην ένοπλη σύγκρουση σχετικά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το περασμένο φθινόπωρο.

Ο Kerobyan είπε ότι ενώ οι εισαγωγές πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών, όπως οικοδομικά υλικά, πλεκτά υφάσματα και δέρμα συνεχίστηκαν, ελάχιστα τελικά προϊόντα παραδόθηκαν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, η Αρμενία εισήγαγε τουρκικά προϊόντα αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019 και 178 εκατομμυρίων τουρκικών προϊόντων αξίας τον Ιανουάριο-Οκτώβριο 2020, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Arka τον Απρίλιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail