Γιατί ο Πρωθυπουργός έχει στοχοποιήσει τη Φώφη Γεννηματά – Ο ρόλος του Ανδρέα Λοβέρδου

Λίγο πριν ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανιστεί μέσα σε πράσινο φόντο και υπό του ήχους της Καρμινα Μπουράνα -για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την θέση του πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ– ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής όπου συζητούσε το εργασιακό νομοσχέδιο επιχειρούσε μια έμμεση παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ ταυτίζοντας την Φώφη Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου

«Κυρία Γεννηματά άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού, με αφορισμούς, με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ, όλα μαύρα στην χώρα και στο νομοσχέδιο. Είχα την εντύπωση πως άκουγα τον κ. Τσίπρα. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου πάντα το πρωτότυπο θα επιλέγουν οι πολίτες. Αλλά αυτό είναι θέμα που αφορά εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η κίνηση αυτή έχει την σημασία της καθώς όπως είναι γνωστό η Χαριλάου Τρικούπη αλλά και η βάση του Κινήματος Αλλαγής είναι διχασμένη ανάμεσα σε αυτούς που επιθυμούν την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάποιους που θεωρούν ότι ο φυσικός τους χώρος είναι η ΝΔ του Κυριακού Μητσοτάκη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μέχρι στιγμής έχει φροντίσει να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας και από τις δύο πλευρές και γι’ αυτό η ταύτιση της με τον ΣΥΡΙΖΑ της δημιουργεί προφανώς εσωκομματικό θέμα.

Προφανώς η αναφορά αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι τυχαία. Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει επιλέξει τον κυβερνητικό του εταίρο στην περίπτωση των πρόωρων εκλογών και αυτή σίγουρα δεν είναι η Φώφη Γεννηματά. Έτσι ήθελε να προβοκάρει την όλη διαδικασία.

Δεδομένου ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο είναι οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή του νέου προέδρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ξεκάθαρα την προτίμηση του επηρεάζοντας όσα μέλη του κινήματος θέλουν την συνεργασία με την ΝΔ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και η εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis μαζί με αλλά στελέχη της ΝΔ τον έφεραν ακόμα πιο κοντά. Έτσι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό ότι στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας θα ήθελε να έχει δίπλα του τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Από την άλλη, κάποια σημάδια από την πλευρά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στην Χαριλάου Τρικούπη και την ΝΔ.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail