Μετά την Πολωνία και η Λετονία στη σειρά για τα τούρκικα Bayraktar

Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας, Artis Pabriks επισκέφθηκε ένα κέντρο παραγωγής των ενόπλων drones της Τουρκίας κοντά στην Άγκυρα, δήλωσε ο Τούρκος κατασκευαστής drones Baykar σε δημοσίευση στο Twitter τη Δευτέρα.

Ο Pabriks επισκέφθηκε το κέντρο, το οποίο ανήκει στην Baykar, και συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας που περιελάμβαναν τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Haluk Bayraktar. Μετά την επίσκεψή του, ο Pabriks επαίνεσε το έργο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και τη συμβολή τους στο ΝΑΤΟ.

«Η τουρκική βιομηχανία, έρευνα και ανάπτυξη έχουν τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα, και ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ το εκτιμούμε πολύ. Σας εύχομαι καλή επιτυχία!" έγραψε ο Pabriks στο Twitter.

Η επίσκεψη του Pabriks προκάλεσε εικασίες ότι η Λετονία μπορεί να είναι το επόμενο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που θα αγοράσει drones από την Τουρκία, μετά την Πολωνία.

Σε μια ανταλλαγή Twitter με έναν άλλο χρήστη, ρωτήθηκε ο Pabriks πότε η Λετονία θα αποκτήσει τα δικά της αεροσκάφη Bayraktar. Οι Pabriks απάντησε απλώς: «Ας ελπίσουμε αρκετά σύντομα».

Δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη Λετονία ότι ετοιμάζεται να αγοράσει ένοπλα drones από την Τουρκία, αλλά μετά την επίσκεψή του στο κέντρο της Baykar, ο Pabriks έγραψε στο Facebook ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Λετονίας να εμβαθύνει την αμυντική συνεργασία με την Τουρκία.

«Είναι προς το συμφέρον της Λετονίας να προωθήσει εποικοδομητική συνεργασία σε αμοιβαία σημαντικά θέματα με την Τουρκία και την στρατιωτική της βιομηχανία. Η Τουρκία είναι εταίρος μας στο ΝΑΤΟ και είμαι βέβαιος ότι η κοινή μας συνεργασία θα βοηθήσει στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Λετονίας καθώς και της τοπικής στρατιωτικής βιομηχανίας μας », έγραψε ο Pabriks στο Facebook.

«Τα αεροσκάφη είναι ο τομέας στον οποίο δίνουμε προσοχή και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μεγάλη προσοχή. Τα συστήματα Drone δημιουργούν πολλές πρόσθετες επιλογές για τη Λετονία και επιτρέπει να αυξήσουμε πραγματικά τις ικανότητες μας στη μάχη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail