Πούτιν: Το 50% των Ουκρανών δε θέλει το ΝΑΤΟ, αυτοί είναι έξυπνοι άνθρωποι!

kremlin.ru
Freepen.gr -
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επαινέσει τους Ουκρανούς που αντιτίθενται στο Κίεβο να ενταχθεί στο στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η κίνηση θα ήταν κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία εάν απειλούνταν από δυτικούς πυραύλους.

"Τουλάχιστον το 50% των Ουκρανών δε θέλουν η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο κανάλι ειδήσεων 1 της Ρωσίας την Τετάρτη σχολιάζοντας πως "και αυτοί είναι έξυπνοι άνθρωποι".

«Μιλώ χωρίς ειρωνεία και όχι επειδή οι άλλοι είναι ηλίθιοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος, «αλλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι [που υποστηρίζουν την ένταξη στο μπλοκ] δεν καταλαβαίνουν ότι είναι καλύτερα να μην βρίσκονται στη γραμμή της φωτιάς. Δεν θέλουν να είναι διαπραγματευτικές μάρκες ή τροφή για κανόνια».

Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι εκείνοι στην ουκρανική κοινωνία που είναι σκεπτικοί για στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς με τη Δύση «αισθάνονται ότι συμμετέχουν σε έναν κοινό πολιτισμό και δε θέλουν ένα μέρος αυτού του πολιτισμού να αντιταχθεί σε ένα άλλο μέρος του, ενώ την ίδια στιγμή χορεύουν με τη μελωδία κάποιου άλλου».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η ένταξη του Κίεβου ως μέλος του ΝΑΤΟ θα σήμαινε πυραύλους τοποθετημένους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. «Ο χρόνος πτήσης από το Χάρκοβο ή, για παράδειγμα, το Ντνιεπροπετρόφσκ… προς τη Μόσχα θα μειωθεί στα 7-10 λεπτά. Θα ήταν μια κόκκινη γραμμή για εμάς ή όχι; " ρώτησε ο Ρώσος ηγέτης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail