Επί 5 ώρες οι Ρώσοι πραγματοποιούσαν εικονικές επιθέσεις στη Φ/Γ Evertsen στην Κριμαία!

Freepen.gr - Σε μια επίδειξη δύναμης, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη οπλισμένα με πυραύλους και βόμβες προσπάθησαν να εκφοβίσουν την ολλανδική φρεγάτα HNLMS Evertsen (F805) στη Μαύρη Θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη όταν το ναυτικό πλοίο βρισκόταν νοτιοανατολικά της Κριμαίας.

Τα αεροπλάνα παρενόχλησαν επανειλημμένα το πολεμικό πλοίο μεταξύ περίπου 3.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ. τοπική ώρα. Πέταξαν επικίνδυνα χαμηλά και κοντά, εκτελώντας εικονικές επιθέσεις. Τα μαχητικά ήταν οπλισμένα με βόμβες και πυραύλους αέρος-επιφανείας. Μετά από ώρες εκφοβισμού, έγιναν επίσης διακοπές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Evertsen, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας των Κάτω Χωρών.

Οι ρωσικές ενέργειες παραβίασαν το δικαίωμα στην ελεύθερη χρήση της θάλασσας. Επιπλέον, αντιβαίνουν στις αμοιβαίες συμφωνίες, όπως ορίζονται στη συνθήκη INCSEA. Η συμφωνία πρέπει να αποτρέπει τις μη ασφαλείς καταστάσεις στη θάλασσα, πρόσθεσε το ολλανδικό υπουργείο.

Το πολεμικό πλοίο είναι μέρος του βρετανικού Carrier Strike Group. Η αεροπορική άμυνα και η φρεγάτα διοίκησης περιπολούν τη Μαύρη Θάλασσα με το βρετανικό HMS Defender. Τα πλοία εξασκούνται με συμμάχους από την περιοχή και επισκέπτονται μερικά λιμάνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail