Ο Αόρατος άνθρωπος: Βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 40 χρόνια για μια ληστεία που είχε κάνει με… νεροπίστολο

Ο Ρολφ Κάστελ ήταν 30 χρονών όταν ένα βράδυ μπήκε σε ένα κατάστημα με τάκος που διανυκτέρευε στο Αρκάνσας και είπε στον 17χρονο ταμία που είχε βάρδια: «Ξέρεις τι είναι αυτό;» και έβγαλε από την τσέπη του ένα νεροπίστολο που έμοιαζε με πιστόλι κανονικό. 

Από: Το Ποντίκι

 

Ο Ρολφ πριν από αρκετά χρόνια

Ο 17χρονος Ντένις Σούλτερμαν απλά πάτησε το κουμπί του κρυφού συναγερμού, άνοιξε το ταμείο, έβγαλε όλα τα χρήματα από μέσα και του τα έδωσε. Ο Ρολφ, τα πήρε, και προχώρησε για να βγει από το κατάστημα.
Εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το πάρκινγκ είχε γεμίσει με περιπολικά και πάνοπλους αστυνομικούς που τον καλούσαν να πετάξει το όπλο του και να παραδοθεί. Όπως και έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Στην τσέπη του είχε 264 δολάρια. Ο Ρολφ σήμερα

Και από κει ξεκινάει ο εφιάλτης του. Πέρασε από δίκη και ο δικαστής τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη. Ο Ρολφ έμεινε 40 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή – είναι πλέον 70 ετών – εργάζεται στη βιβλιοθήκη της φυλακής ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του πήρε 3 πτυχία από πανεπιστήμιο.

Έχει κάνει 4 φορές αίτηση αποφυλάκισης και τις 4 οι διάφοροι κυβερνήτες της πολιτείας του το αρνήθηκαν. Πλέον έχει κάνει και άλλη μια η οποία εάν και αυτή είναι αρνητική θα έχει δικαίωμα για νέα, το 2025. Πλέον περιμένει την έγκριση του Ρεπουμπλικανού Κυβερνήτη Χάτσισον, ο οποίος του έχει αρνηθεί ξανά την αποφυλάκιση.  

Ο Ντένις Σούλτερμαν 57 σήμερα ζητάει να αποφυλακιστεί ο Ρολφ


Ο Ρολφ δεν έχει συγγενείς και την εκστρατεία για την αποφυλάκιση του έχουν αναλάβει ανθρωπιστικές οργανώσεις και ακτιβιστές. Η εκπρόσωπος του «Δημοκρατικού Κράτους» Βίβιαν Φλάουερς, δήλωσε: «Δεν είναι πλέον απειλή, είναι 70 ετών. Δεν πρέπει να πεθάνει στη φυλακή επειδή λήστεψε κάποιον με νεροπίστολο. Πλήρωσε το χρέος του ξανά και ξανά», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Reform Alliance, Βαν Τζόουνς ανέφερε: «Η ζωή ενός άντρα αξίζει πολύ περισσότερα από 264 δολάρια. Δεν νομίζω ότι κανείς θα πίστευε ότι δεν έχει εξοφλήσει το χρέος του στην κοινωνία μετά από 4 δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα για ένα αδίκημα που δεν κόστισε τη ζωή κανενός»

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail