Στο δρόμο για τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο

Ο Biden εξίσωσε ουσιαστικά την ιστορική μάχη κατά της ναζιστικής Γερμανίας, με τη μελλοντική εναντίον των «δικτατόρων» της Ρωσίας και της Κίνας – γεγονός που σημαίνει πως το βαθύ κράτος που εκπροσωπεί, το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα, έχει ήδη αποφασίσει τη διεξαγωγή πολέμου. Επικαλείται δε τις απειλές των αυταρχικών καθεστώτων, έναντι των δυτικών δημοκρατικών κρατών – προφανώς επειδή η ισχύς των Η.Π.Α. βασίζεται στην παγκόσμια ηγεμονία τους που με τη σειρά της προϋποθέτει τον έλεγχο, μέσω της δημιουργίας εχθρικών συνασπισμών.

Από: analyst.gr

Άποψη

Είναι φανερό πως τόσο ο πρόεδρος των Η.Π.Α., όσο και οι δυτικοί σύμμαχοι του, προσπαθούν να καλύψουν τις παγκόσμιες προκλήσεις με έναν τρόπο, με τον οποίο θα αποφευχθεί η αντιμετώπιση του βασικού, τεράστιου προβλήματος του νεοφιλελευθερισμού: της έκρηξης των εισοδηματικών ανισοτήτων, λόγω των οποίων έχουν διογκωθεί σε τεράστιο βαθμό τα ιδιωτικά και δημόσια χρέη της Δύσης, ενώ έχει καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος.

Επειδή γνωρίζουν δε πως η μη συμβατική νομισματική πολιτική, το μαζικό τύπωμα χρημάτων δηλαδή, έχει όρια που σύντομα θα ξεπεραστούν, αφού ο πληθωρισμός πλησιάζει με έντονα βήματα, προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα – για έναν πόλεμο εναντίον των κρατών που αποκαλούν εχθρούς της Δύσης.

Το πλέον κωμικοτραγικό γεγονός πάντως είναι το ότι, ο πρόεδρος και το κόμμα του χαρακτηρίζονται ως «ριζοσπαστικοί αριστεροί και μαρξιστές» από τα ΜΜΕ και όχι μόνο – επειδή σχεδιάζεται η στήριξη της οικονομίας με το εντυπωσιακό ποσόν των 6 τρις $, παρά το ότι το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. έχει υπερβεί το 130% του ΑΕΠ συνεχίζοντας να αυξάνεται ραγδαία.

Περαιτέρω, όποιος άκουσε τον Biden και τους υπολοίπους στην πρόσφατη σύνοδο των G7, θα πίστευε πως η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας είναι η υποτιθέμενη σύγκρουση δημοκρατιών με αυταρχικά καθεστώτα – δηλαδή, μεταξύ των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους αφενός, καθώς επίσης της Κίνας και της Ρωσίας αφετέρου. Αναφέρθηκαν φυσικά και άλλα ζητήματα, όπως η πανδημία και η κλιματική αλλαγή, αλλά καθόλου το μακράν νούμερο ένα πρόβλημα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που έχει επικρατήσει, καταστρέφοντας δεκάδες δυτικές οικονομίες, μαζί με την αμερικανική.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν άλλωστε σαφής, λέγοντας πως «οι Η.Π.Α., η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι χώρες των G7 θα ενωθούν όλες μαζί, για να αντιμετωπίσουν την Κίνα και τη Ρωσία» (πηγή) – ενώ μπορεί να μην ανέφερε τη λέξη «πόλεμος», αλλά η λογική πίσω από τις λέξεις του ήταν ξεκάθαρα συγκρουσιακή. Πόσο μάλλον όταν στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, στην Ευρώπη ως πρόεδρος, δήλωσε πως συγκεντρώνει συμμάχους υπό την ηγεσία των Η.Π.Α., εναντίον των κρατών που ο ίδιος αποκαλεί αυταρχικά (πηγή) – ενώ, σύμφωνα με το CNN, η περιοδεία του Biden στην Ευρώπη είχε στόχο να «αποκαταστήσει την ηγεσία των Η.Π.Α.». Κατά το ΑΡ δε, ο πρόεδρος ήταν πρόθυμος να επαναφέρει τις Η.Π.Α. στην παγκόσμια σκηνή – θεωρώντας τη δημοκρατία ως το μοναδικό προπύργιο, απέναντι στις κλιμακούμενες δυνάμεις του αυταρχισμού.

Όλες του οι επισκέψεις πάντως διαμορφώθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποτελέσουν το προστάδιο της σημερινής συνάντησης του με τον πρόεδρο Putin στη Γενεύη – όχι φυσικά για να διαφυλάξει την ειρήνη στον πλανήτη, αλλά για να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ενός πολέμου. Οι προθέσεις του αυτές συμπεραίνονται από το ταξίδι του στη Μ. Βρετανία πριν τη σύνοδο κορυφής των G7 – όπου η πρώτη του ομιλία έγινε στην αμερικανική αεροπορική βάση Mildenhall, με στρατιωτικά θέματα (πηγή).

Εν προκειμένω, χαρακτήρισε την «αποστολή» του στην Ευρώπη ως παρόμοια με την πρόκληση του 2ου παγκοσμίου πολέμου – αναφερόμενος στα βομβαρδιστικά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από τη συγκεκριμένη βάση, στον πόλεμο εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας. Αμέσως μετά συνέδεσε το λόγο του με τη συνάντηση του, με τον πρόεδρο της Ρωσίας – λέγοντας με σκληρό τόνο τα εξής:

«Πηγαίνω στη συνάντηση των G7, μετά στην υπουργική συζήτηση του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια θα συναντηθώ με τον πρόεδρο Putin, για να τον ενημερώσω σχετικά με αυτά που θέλω να γνωρίζει. Σε κάθε σημείο δε θα καταστήσουμε σαφές ότι, οι Η.Π.Α. έχουν επιστρέψει και οι δημοκρατίες του πλανήτη έχουν ενωθεί όλες μαζί, για να αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις – καθώς επίσης τα ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον μας. Πως έχουμε δεσμευθεί να ηγηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, να υπερασπισθούμε τις αξίες μας και να προσφέρουμε στους Πολίτες μας όλα όσα χρειάζονται.

Γιατί όλα αυτά έχουν σημασία τώρα; Επειδή πιστεύω πως βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής στην παγκόσμια ιστορία – σε μία χρονική στιγμή που οι δημοκρατίες θα πρέπει να αποδείξουν πως δεν θα αντέχουν απλά, αλλά ότι θα υπερέχουν, έχοντας τις δυνατότητες να εκμεταλλευθούν όλες τις ευκαιρίες της εποχής. Πρέπει να αποδείξουμε πως είναι ψεύτικα τα αφηγήματα των δικτατόρων, σύμφωνα με τα οποία τα αυταρχικά καθεστώτα μπορούν να πετύχουν περισσότερα».

Με τα παραπάνω ο Biden εξίσωσε ουσιαστικά την ιστορική μάχη κατά της ναζιστικής Γερμανίας, με τη μελλοντική εναντίον των «δικτατόρων» της Ρωσίας και της Κίνας – γεγονός που σημαίνει πως το βαθύ κράτος που εκπροσωπεί, το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα, έχει ήδη αποφασίσει τη διεξαγωγή πολέμου. Επικαλείται δε τις απειλές των αυταρχικών καθεστώτων, έναντι των δυτικών δημοκρατικών κρατών – προφανώς επειδή η ισχύς των Η.Π.Α. βασίζεται στην παγκόσμια ηγεμονία τους που με τη σειρά της προϋποθέτει τον έλεγχο, μέσω της δημιουργίας εχθρικών συνασπισμών.

Την ίδια όμως εβδομάδα, όπου συνέβαιναν όλα αυτά, υπήρξε μία αποκάλυψη που δεν προβλήθηκε μαζικά από τα ΜΜΕ – σύμφωνα με την οποία άνθρωποι όπως ο Bezos, ο Buffett, ο Musk ή ο Gates, πλήρωσαν αμελητέα ποσά για φόρους (πηγή).

Προφανώς το γεγονός αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου – αφού το σύνολο της αμερικανικής ελίτ έχει πληρώσει ελάχιστους φόρους, παρά την αλματώδη αύξηση του πλούτου της. Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει υψηλούς φόρους, παρά το ότι δεν έχουν αυξηθεί τα πραγματικά εισοδήματα της για πολλές δεκαετίες – οπότε κάποια στιγμή θα επαναστατήσει, εάν δεν συμβεί κάτι ενδιάμεσα, όπως ένας πόλεμος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail