Θετική ατζέντα; Ας θυμηθούμε τι έχει γίνει από τη τελευταία συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το 2019!

Μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα (το μεγαλύτερο μέρος της οποίας κατέλαβε η δήθεν ιδιωτική επίσκεψη-πρόκληση στην Θράκη), τα ελληνικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Ιουνίου στην έδρα της Συμμαχίας (Βρυξέλλες).

Από: militaire.gr

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από αναφορές στον λεκτικό ακροβατισμό «ΘΕΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» που πρόσφατα μπήκε στη ζωή μας και περιγράφει την προσπάθεια (;) βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των 2 χωρών.

Όπως είναι γνωστό η τελευταία συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν έλαβε χώρα στο Λονδίνο (4 Δεκεμβρίου 2019) στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή του παράνομου Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου για τον καθορισμό περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, ενός μνημονίου που καταπατά βάναυσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Αναζητώντας λοιπόν τα θετικά γεγονότα που συμβάλλουν στη δημιουργία της περιβόητης ΘΕΤΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ, διαπιστώνουμε ότι απλά δεν υπάρχουν, αντιθέτως από τον Δεκέμβριο του 2019 και μετά έχουν συμβεί γεγονότα, τα οποία δεν επιτρέπουν ούτε ως σκέψη τη χρήση των λέξεων ΘΕΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ, μάλλον συνθέτουν ένα ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΒΑΝΑΥΣΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ εναντίον της χώρας μας.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι λοιπόν:


  •     Όπως ήδη αναφέρθηκε, η Τουρκία τον Νοέμβριο 2019, προέβη στην υπογραφή παράνομου Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου για τον καθορισμό περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, ενός μνημονίου που καταπατά βάναυσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Παρουσίαση χάρτη με το παράνομο Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο από τον Ερντογάν

    Το 2019 ολοκληρώθηκε με 124 υπερπτήσεις τουρκικών Α/Φ άνωθεν ελληνικού εδάφους, καθώς και με 2.203 παραβιάσεις των Χωρικών Υδάτων μας (αριθμοί ρεκόρ που «έσπασαν» το 2020, θα αναφερθούμε παρακάτω).  
  •       Τον Μάρτιο του 2020 συγκροτημένες ορδές προσφύγων-μεταναστών (;) καθοδηγούμενες από τις τουρκικές αρχές συγκεντρώθηκαν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και με την βοήθεια της τουρκικής αστυνομίας και των τουρκικών ΕΔ, αποπειράθηκαν στην ουσία να εισβάλλουν στην χώρα μας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε τη δράση των Τούρκων αστυνομικών που εκτόξευαν εκατοντάδες δακρυγόνα, καθώς επίσης και την εικόνα Τουρκικού θωρακισμένου οχήματος το οποίο προσπαθούσε να σπάσει στον φράχτη με συρματόσχοινο. Σε αυτή την απόπειρα ΕΙΣΒΟΛΗΣ πρωτεύοντα ρόλο έπαιξαν πρωτοκλασάτοι Υπουργοί της Κυβέρνησης Ερντογάν, όπως ο θρασύς Υπουργός Εσωτερικών Soylu που με μηνύματα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πρωτοστατούσε στην διάδοση FAKE NEWS. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ερντογάν σε δημόσιες τοποθετήσεις του αναρωτιόταν γιατί η Ελλάδα δεν ανοίγει τα σύνορά της για να εισέλθουν οι κατευθυνόμενες ορδές του.
 

  •     Τον Μάιο ο Υπουργός Ενέργειας Ντονμέζ ανακοίνωσε την  διεξαγωγή διαγωνισμού για έρευνες βυθοτεμαχίων Νοτίως Ρόδου-Καρπάθου, ακόμα και Ανατολικά της Κρήτης.
 


 

 Παρουσίαση χάρτη με τα βυθοτεμάχια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

  •     Στις 10 Ιουλίου 2020, το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας αποφάσισε υπέρ της δυνατότητας μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Αμέσως μετά ο Ερντογάν υπέγραψε τη σχετική απόφαση, αλλάζοντας το όνομα σε Μέγα Τζαμί της Αγίας Σοφίας (τουρκικά: Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi). Την 24 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε και η μουσουλμανική προσευχή παρουσία του Τούρκου Προέδρου, χαρακτηριστική δε είναι η εικόνα του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (DIYANET) Aλί Ερμπάς να κρατά οθωμανικό σπαθί εντός της Αγίας Σοφίας,


 
  •     Ακολούθησε η κρίση στο Αιγαίο και οι 8 παράνομες τουρκικές NAVTEX για διεξαγωγή ερευνών από πλοίο ORUC REIS, το οποίο συνοδευόμενο από στολίσκο πολεμικών πλοίων «σάρωσε» μεγάλες περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το χρονικό διάστημα 10 Αυγούστου έως 23 Νοεμβρίου 2020.
  •     Το 2020 ολοκληρώθηκε με 376 υπερπτήσεις τουρκικών Α/Φ άνωθεν ελληνικού εδάφους, καθώς και με 3.215 παραβιάσεις των Χωρικών Υδάτων μας.

Σε όλα τα παραπάνω ας προσθέσουμε και τις συνεχείς λεκτικές προσβολές και απειλές κατά της Ελλάδας από Τούρκους Υπουργούς και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για δήθεν παράνομες πρακτικές της Ελλάδας κατά των προσφύγων – μεταναστών στο Αιγαίο, λες και έρχονται από το διάστημα και όχι από τα τουρκικά παράλια με την ανοχή και υποστήριξη κυκλωμάτων διακίνησης που κάνουν στην κυριολεξία πάρτι στην Τουρκία….

Όπως βλέπουμε λοιπόν, είναι σχεδόν αδύνατο να ασπαστεί λογικός άνθρωπος την ύπαρξη θετικής ατζέντας στις σχέσεις μας με την Τουρκία, εκτός εάν προηγουμένως έχει υποστεί ΛΟΒΟΤΟΜΗ ή έχει ΠΟΛΥ ΒΡΑΧΕΙΑ ΜΝΗΜΗ….   

Άρα για ποια ΘΕΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ μιλάμε ;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail