Με τη βενζίνη στο 1,70 καιρός να μικρύνει πια το κράτος, που άλλωστε απείχε την κρίσιμη στιγμή

Josch13 / pixabay
Η βενζίνη και τα καύσιμα γενικώς έχουν πάρει την ανηφόρα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα όταν βάζουμε καύσιμα, στην ουσία πληρώνουμε φόρους και όχι πχ βενζίνη ή ντίζελ. Ακόμη και αυτή η κυβέρνηση, η υποτίθεται των φοροελαφρύνσεων, ούτε που έχει διανοηθεί να επαναφέρει τη φορολογία των καυσίμων σε λογικά επίπεδα. 

Του Στρατή Μαζίδη

Όλα αυτά βέβαια εμπίπτουν μέσα στη γενικότερη φορομπηχτική πολιτική του υψηλού ΦΠΑ, της προκαταβολής φόρου, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ κ.ο.κ. που εξακολουθούν να ρουφάνε το αίμα των φορολογουμένων.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Μα για να συντηρείται το κράτος, το οποίο από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και με άξια συνεχιστή τη ΝΔ, έχει αρχίσει πάλι να γιγαντώνεται με προσλήψεις, όχι ότι είχε μικρύνει ποτέ πραγματικά.

Κι αν αυτή η γιγάντωση είχε αποτέλεσμα, να πάει στο καλό. Είχε όμως;

Εδώ και 1 1/2 χρόνο που ταλαιπωρούμαστε από την πανδημία, είχαμε ένα ανίσχυρο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο ούτε τώρα ενισχύθηκε. Αντί να προστατεύσει αυτό εμάς, κλειστήκαμε εμείς μέσα, καταστραφήκαμε, για να το προστατεύσουμε εμείς.

Έχουμε σχολεία; Έχουμε τάξεις των 15-20 παιδιών; Έχουμε χώρους; Όχι και για αυτό τα παιδιά μας έγιναν πειραματόζωα βγάζοντας τα μάτια τους μπροστά σε οθόνες, χαμένα σε δύσχρηστες πλατφόρμες και από ένα σημείο κι εντεύθεν, κουρασμένα.

Έχουμε ασφάλεια; Οι αστυνομικοί επί 1 1/2 χρόνο κυνηγούσαν τους πολίτες για να τους ρίξουν πρόστιμα (που ακόμη ισχύουν) αντί να καταδιώκουν τους σκληρούς εγκληματίες, αυτούς που μετά η δικαιοσύνη με τους νόμους εθνοπατέρων μας αφήνει ελεύθερους για να μπορούν να ξανα-κλέψουν-σκοτώσουν-βιάσουν.

Τα σώματα ασφαλείας είναι επαρκώς στελεχωμένα γιατί αρκετές φορές διαβάζουμε για αστυνομικά τμήματα με ελάχιστη επάνδρωση ή μονάδες του στρατού που υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού.

Άρα αυτή η γιγάντωση δεν έχει αποτέλεσμα. Βάζουμε τροφή μέσα μας αλλά όχι για να ενισχύσουμε πχ την καρδιά μας, το ήπαρ κτλ αλλά λίπος, περιττό βάρος.

Καιρός λοιπόν να μικρύνει το κράτος. Την κρίσιμη στιγμή της πανδημίας απέδειξε πανηγυρικά πως δεν υπάρχει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail