«Η ελευθερία δεν εξαγοράζεται με 150 €. Οι επόμενες εκλογές;»

Να λοιπόν που η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά προχώρησαν σε ακόμη μια πρωτοφανή κίνηση παρέχοντας ως κίνητρο εμβολιασμού στους νέους 18-25 ετών μια δωροεπιταγή ποσού 150 €. Το ονομάζει «πάσο προς την ελευθερία». Στην αρχή το θεωρήσαμε ανέκδοτο, άλλωστε οι όροι που χρησιμοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό είχαν μάλλον ανεκδοτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται η κάρτα με τα 150€ είναι γεγονός.

Πρωτοτύπησε πάλι η Κυβέρνηση, αφού θεωρεί σοβαρά πως με την κάρτα μπόνους, ως μια άλλη τράπεζα, θα πείσει τους νέους μας να εμβολιαστούν αντιμετωπίζοντάς του ως ανεύθυνους και αδαείς. Βρήκε άρον άρον περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ίσως από τα περισσεύματα των μη εισακτέων στα ΑΕΙ, αυτούς που αναγκαστικά θα γίνουν οι αιμοδότες των ιδιωτικών κολεγίων.

Αν θέλετε να δώσετε κίνητρα στους νέους, για να εμβολιαστούν κ. Μητσοτάκη, τότε ένα σινεμά, η αγορά ενός ρούχου ή μια βόλτα δεν αρκούν.

Κίνητρο θα ήταν να αναδιαμορφώνατε όλο το σύστημα παιδείας, ώστε οι νέοι μας να λαμβάνουν ουσιαστική εκπαίδευση, προάγοντας την κριτική σκέψη και την συνδυαστική γνώση την θεωρία με την εφαρμογή, την καινοτομία με τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι παπαγαλίζοντας τυποποιημένα αποσπάσματα και στερεότυπα. Για να κατανοούν κάθε φορά τις διαφορές μεταξύ επιστημονικής ανάλυσης και παραπληροφόρησης.

Αν θέλετε να δώσετε κίνητρο στους νέους, θα τους ενημερώνατε για τις περιβαλλοντικές αιτίες και τον «αγοραίο» τρόπο που γεννήθηκε η πανδημία. Θα τους προτρέπατε να συνειδητοποιήσουν τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, θα ενισχύατε τη συλλογική τους δράση για την άρση των συνεπειών της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η τρέχουσα πανδημία.

Όμως για να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε πρώτα η Κυβέρνηση που ηγείσθε να καταλάβει ότι τέτοιες κρίσεις θα είναι ένα όλο και πιο συχνό φαινόμενο, λόγω της ανεξέλεγκτης ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον -και να μην φέρνει προς ψήφιση νομοθετήματα που ανατρέπουν τις φυσικές και κοινωνικές ισορροπίες.

Κίνητρο θα ήταν τα χρήματα αυτά, να τα προσανατολίζατε στην αλλαγή οικονομικού μοντέλου για τη χώρα, όπως πρεσβεύουν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ώστε οι νέοι μπορούν να βρίσκουν μια δουλειά που τους αξίζει με έναν αξιοπρεπή μισθό και να μην φεύγουν μετανάστες, επειδή δεν βλέπουν κανένα αύριο στην Ελλάδα.

Ο μόνος τρόπος να στηριχθούν οι νέοι είναι να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για αυτούς, που θα καλύπτει όλα τα ζητήματα που τους αφορούν και θα καλύπτει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες τους, τοποθετώντας τους στο επίκεντρο της κοινωνίας.

Ένα είναι σίγουρο, πάντως, ότι μετά από αυτό θα εξαντλήσετε αναγκαστικά την τετραετία, διότι η όποια πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, αν και απαραίτητη, δεν θα είναι πλέον εφικτή, καθώς θα έχει προηγηθεί εξαγορά ψήφων.


Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail