Τουρκία: Τέθηκε υπό κράτηση για δηλώσεις της σε συνέντευξη στο Youtube!

Freepen.gr - Μια δασκάλα που απολύθηκε μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία συνελήφθη την Τετάρτη αφού επέκρινε τις πολιτικές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σε συνέντευξη στο δρόμο που προσέλκυσε ευρεία προσοχή στα κοινωνικά μέσα, αναφέρει το turkishminute.com.

Η Sümeyya Avcı, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ήταν μεταξύ χιλιάδων εκπαιδευτικών που απομακρύνθηκαν από τη δουλειά τους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 μέσω κυβερνητικών διατάξεων, γνωστών ως KHK, για κατηγορίες ότι είχαν δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες.

«Είμαι υπό κράτηση», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη, και ένα δεύτερο tweet ανέφερε ότι κρατήθηκε λόγω των δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα παρέμενε σε κράτηση για 24 ώρες.

Η Avcı, έδωσε μια συνέντευξη στο δρόμο στο κανάλι YouTube "Kendine Muhabir" στη νότια επαρχία της Αττάλειας τον Μάρτιο.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε πολλές φορές στα κοινωνικά μέσα.

Στη συνέντευξη,παραπονέθηκε για την άγνοια του τουρκικού λαού και είπε ότι οι άνθρωποι εκλέγουν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) επειδή το κόμμα αποτελείται από ευσεβείς ανθρώπους, παρόλο που οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν ασκούν τους βασικούς κανόνες του Ισλάμ ή δεν γνωρίζουν το μήνυμα του Ισλάμ .

«Ζούμε σε μια χώρα αντρών που οι ψηφοφόροι που δεν μπορούν να διαβάσουν το Κοράνι εκλέγονται επειδή μπορούν να διαβάσουν το Κοράνι. Ζούμε σε μια χώρα εκείνων που τρώνε μερίδες άλλων», δήλωσε η Avcı στη συνέντευξη.

Είπε ότι η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα όπου οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι στην κοινωνία υποφέρουν πίσω από τα κάγκελα ή πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό λόγω της καταστολής της κυβέρνησης μετά το πραξικόπημα.

Η Avci είπε ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να μιλά ούσα έτοιμη να πάει στη φυλακή επειδή δε θέλει να ντρέπεται μπροστά στα παιδιά της στο μέλλον επειδή σιωπάει σε μια τέτοια στιγμή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail