Ναυτικό ερευνητικό εργαστήριο των ΗΠΑ σχεδιάζει UUV με όψη...καρχαρία!

Freepen.gr - Το U.S. Naval Research Laboratory (NRL) αναπτύσσει μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (UUVs) με επιφάνειες σαν δέρμα καρχαρία που παρέχουν καλύτερη ταχύτητα και ενεργειακή απόδοση.

Η ιδέα δόθηκε από τον Nicole Xu, Ph.D., έναν μεταπτυχιακό ερευνητικό συνεργάτη του NRL από το Laboratories for Computational Physics & Fluid Dynamics. "Το δέρμα του καρχαρία περιλαμβάνει συστοιχίες οδοντοϊατρικών δομών που μοιάζουν με δόντια, οι οποίες συμβάλλουν στην γρήγορη και κρυφή κολύμβηση με την ταραχώδη μείωση της έλξης", δήλωσε ο Xu, αναφέρει το defenseworld.net.

Ο στόχος του Xu είναι να δοκιμάσει αυτές τις βιοπνεύσιμες επιφάνειες σε υδροπτέρυγα σε κανάλια ροής προτού εφαρμόσει τα δέρματα σε μη επανδρωμένα  υποβρύχια οχήματα (UUV), όπως το WANDA UUV που αναπτύχθηκε από το NRL και άλλα παραδοσιακά υποβρύχια οχήματα, δήλωσε το Ναυτικό σε ανακοίνωση την Πέμπτη.

«Επειδή οι οδοντιατρικοί αγωγοί διαθέτουν περίπλοκες μικροδομές, δοκιμάζω αυτήν τη στιγμή τρισδιάστατες δυνατότητες εκτύπωσης και σχεδιάζω τα φύλλα να διεξάγουν τα αρχικά μας πειράματα σε μια σήραγγα νερού», δήλωσε ο Xu.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail