Δορυφορικές εικόνες των ρωσικών Tu-22M3 στη Συρία!

Freepen.gr - Στις 28 Μαΐου, ο αμυντικός παρατηρητής Obretix δημοσίευσε στο Twitter μια νέα δορυφορική εικόνα που δείχνει τρία βομβαρδιστικά Tu-22M3 στην αεροπορική βάση Hmeimim στις ακτές της Συρίας, σημειώνει το southfront.org.

Τα Tu-22M3 αναπτύχθηκαν στη ρωσική βάση στις 25 Μαΐου. Από εκεί, πραγματοποίησαν μια σειρά πτήσεων πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα ως μέρος μιας στρατιωτικής άσκησης και συνοδεύτηκαν από μαχητικά αεροσκάφη Su-35.

Τουλάχιστον δύο πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας Kh-22/32, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον πλοίων, επίγειων στόχων και συστημάτων ραντάρ, μπορούν να φανούν στη δορυφορική εικόνα που βρίσκεται κοντά στα βομβαρδιστικά. Τα Tu-22M3 εντοπίστηκαν να μεταφέρουν τους πυραύλους κατά τη διάρκεια μιας από τις ασκήσεις πτήσης τους πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η εικόνα του Obretix δείχνει επίσης ένα αεροσκάφος Beriev A-50 έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW & C) και δύο στρατηγικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76.

Η ανάπτυξη των βομβαρδιστικών μονάδων Tu-22M3 στη Συρία αντανακλά την αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, τα αεροσκάφη θα επιστρέψουν στη βάση των σπιτιών τους στη Ρωσία μόλις τελειώσει η άσκηση.

Μια πρόσφατη επέκταση του διαδρόμου στη βάση του Hmeimim κατέστησε δυνατή την ανάπτυξη βαρέων βομβαρδιστικών όπως το Tu-22M3. Η βάση μπορεί τώρα να δέχεται όλους τους τύπους αεροσκαφών σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail