Οι Φιλιππίνες αγοράζουν έξι τουρκικά ελικόπτερα T-129 για 270 εκατομμύρια δολάρια

T-129 helicopter @AgustaWestland
Freepen.gr
- Οι δύο πρώτες μονάδες τουρκικής κατασκευής T-129 επιθετικών ελικοπτέρων αναμένεται να παραδοθούν στη Φιλιππινέζικη Πολεμική Αεροπορία το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Συνολικά έξι ελικόπτερα T-129 θα αποκτηθούν με τιμή σύμβασης 270 εκατομμυρίων δολαρίων από την Turkish Aerospace Industries (TAI) με έναν τρόπο προμήθειας μεταξύ κυβερνήσεων και κυβερνήσεων.

«Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένουμε να παραδοθούν οι δύο πρώτες μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων T-129 για την Πολεμική Αεροπορία των Φιλιππίνων το Σεπτέμβριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των Φιλιππίνων, Arsenio Andolong.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι η εταιρεία του είχε κερδίσει αμερικανικές άδειες εξαγωγής για να πουλήσει μια παρτίδα έξι ελικοπτέρων στις Φιλιππίνες. Ωστόσο, οι Η.Π.Α. δεν έδωσαν το ok για την πώληση των T-129 στο Πακιστάν.

Οι υπόλοιπες τέσσερις μονάδες αναμένεται να παραδοθούν το Φεβρουάριο του 2022 (δύο μονάδες) και το Φεβρουάριο του 2023 (δύο μονάδες), αντίστοιχα.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκρίσεων για την πώληση του ελικοπτέρου T129 ATAK στις Φιλιππίνες, οι Φιλιππινέζοι πιλότοι θα λάβουν εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της TAI στην Άγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail