Τα Sukhoi έπιασαν δουλειά, οι Τίγρεις σπεύδουν στην έρημο να...φυσήξουν οριστικά το ISIS

Russian Su-25 attack aircraft take off from the Khmeimim airbase in Syria © Dmitriy Vinogradov / Sputnik
Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον πυρήνων του ISIS στην κεντρική περιοχή, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 2 Μαΐου.

"Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στις ερήμους της Raqqa και της Hama με την υποστήριξη των ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων", ανέφερε σε έκθεση η ομάδα παρακολούθησης με έδρα το Λονδίνο.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προετοιμασιών για την επερχόμενη επιχείρηση, τα πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών σε κρησφύγετα του ISIS στην κεντρική Συρία. Οι αεροπορικές επιθέσεις στοχεύουν τον Jebel Bishri, κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ Raqqa και Deir Ezzor, το τρίγωνο Hama-Aleppo-Raqqa και άλλα μέρη της περιοχής.

Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν αρκετές μονάδες από το 5ο Σώμα του SAA, το 11ο τμήμα και το 25ο τμήμα ειδικών δυνάμεων, γνωστό ως Τίγρεις. Συριακά στρατεύματα θα μετακινηθούν ταυτόχρονα από τη Χαμά και τη Ράκα.

Διάσπαρτοι πυρήνες του ISIS στην κεντρική Συρία αύξησαν τις επιθέσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με το SOHR, τέσσερις στρατιώτες του SAA σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν σε πρόσφατη επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στην αρχαία πόλη της Παλμύρας.

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει την επιρροή του ISIS στην κεντρική Συρία, το φιλοτζιχαντιστικο πρακτορείο ειδήσεων Amaq μοιράστηκε στις 2 Μαΐου φωτογραφίες μαχητών του ISIS από τις καθημερινές "δουλειές" τους στη Χομς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail