Έξω φρενών στην Τουρκία με το State Department

Freepen.gr - Κατηγορηματικά απορρίπτει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την έκθεση κόλαφο του State Department για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Το Κεφάλαιο για την Τουρκία της «Έκθεσης 2020 για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία» που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συντάσσεται κατά τρόπο πολύ μακριά από την αντικειμενικότητα.

Η Τουρκία είχε πάντα έναν κοινωνικό ιστό όπου άτομα από διάφορες θρησκείες συνυπάρχουν με ειρήνη και αρμονία.

Η χώρα μας λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα όχι μόνο με λόγια αλλά και σε πράξεις για την περαιτέρω προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της λατρείας όλων των πολιτών μας. Στην πραγματικότητα, το Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 2 Μαρτίου 2021, θέτει στόχους και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προστασία της ελευθερίας της θρησκείας και της συνείδησης, καθώς και στην περαιτέρω διασφάλιση των δραστηριοτήτων των εκπροσώπων των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων και των ιδρυμάτων τους.

Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία και τη λατρεία των πολιτών της παραμένει σταθερή και θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να επιδιώκουμε αυτόν τον στόχο.



 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail