Οι ΗΠΑ περικόπτουν την αμυντική χρηματοδότηση στους Κούρδους των SDF στη Συρία

Freepen.gr - Ο αμυντικός προϋπολογισμός του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για το 2022 θα μειώσει τη χρηματοδότηση των Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.

Ο Μπάιντεν ζήτησε συνολικά 715 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμυντικές δαπάνες για το οικονομικό έτος 2022, το οποίο πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Κογκρέσο, γράφει το ahvalnews.com.

Από τη χρηματοδότηση 522 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του ISIS, 177 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για τη βοήθεια «ελεγχόμενων συριακών ομάδων και ατόμων», το οποίο περιλαμβάνει τόσο το SDF όσο και την ομάδα πολιτοφυλακών Maghawir al-Thawra. Τα υπόλοιπα 345 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος από το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων για τις συριακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των SDF, που έλαβαν το 2020.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν τη δημιουργία των SDF το 2015 μέσω του συνδυασμού των κατά κύριο λόγο Κουρδικών Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG), με μια σειρά από μικρότερες συριακές πολιτοφυλακές για την εκστρατεία του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS.

Η ομάδα ελέγχει τώρα περίπου το ένα τρίτο της συριακής επικράτειας με κρίσιμες γεωργικές περιοχές στο βορρά και τα μεγαλύτερα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας στα ανατολικά.

Η ηγεσία των SDF ελπίζει σε μια πιο σταθερή υποστήριξη από την κυβέρνηση Μπάιντεν και προσέλαβε μια εταιρεία lobbying της Ουάσιγκτον στα τέλη Απριλίου.

Σε δήλωση την Παρασκευή, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητες του Μπάιντεν να τερματίσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ στους «αιώνιους πολέμους», αναφερόμενος σε μακροχρόνιες στρατιωτικές δεσμεύσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Αντίθετα, θα επικεντρωθεί στις «ουσιαστικές προκλήσεις, που προέρχονται από χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία», ανέφερε το υπουργείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail