Η δεύτερη κορβέττα Sa'ar 6 παραδόθηκε στο Ισραήλ και θα της φορτώσει τα καλούδια!

Freepen.gr - Το Ισραηλινό Ναυτικό παρέλαβε την κορβέτα INH Oz, το δεύτερο από τα τέσσερα πλοία Sa'ar 6 που κατασκευάστηκαν από την ThyssenKrupp και τα γερμανικά ναυτικά ναυπηγεία.

"2.000 τόνοι μετάλλου, χάλυβα, αποτροπής και άμυνας. Η 2η κορβέττα κατηγορίας Sa'ar 6, το INS Oz, παραδόθηκε σήμερα στο Ισραηλινό Ναυτικό. Με την άφιξή της, το INS Oz θα εξοπλιστεί με ισραηλινά συστήματα μάχης και θα μπει  σε επιχειρησιακή υπηρεσία για να ασφαλίσει τα ύδατα του Ισραήλ" δημοσίευσαν στο Twitter οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ (IDF).

Η πρώτη από τις τέσσερις κορβέτες, η INH Magen, παραδόθηκε στο Ισραηλινό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 2020. Η INH Oz θα είναι εξοπλισμένο με τα περισσότερα από τα όπλα και τα συστήματα ραντάρ του στο Ισραήλ.

Οι κορβέτες αποτελούν μέρος μιας συμφωνίας 450 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκε το 2015. Οι δύο γερμανικές εταιρείες κατασκευάζουν επίσης υποβρύχια για το Ισραηλινό Ναυτικό. Η γερμανική κυβέρνηση πληρώνει το ένα τρίτο του ποσού, όπως συμβαίνει και με την κατασκευή των υποβρυχίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail