Μια πολύ καλή και τυχερή χρονιά για τα Rafale!

Rafale seen from the front of the Sanicole Airshow in Belgium. Photo taken by Tom Houquet./www.dassault-aviation.com
Freepen.gr - Στις 28 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε ότι το Ζάγκρεμπ είχε συμφωνήσει να αγοράσει μια παρτίδα μεταχειρισμένων μαχητικών Rafale F3-R από τη Γαλλία σε μια συμφωνία αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια). Η Πολεμική Αεροπορία της Κροατίας στοχεύει να αντικαταστήσει τα γηρασμένα Mikoyan MiG-21.

«Η αγορά μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων θα ενισχύσει τη θέση της Κροατίας ως μέλους του ΝΑΤΟ και εταίρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πρώτη φορά, θα φτάσουμε στο 2% του ΑΕΠ που θα διατεθεί για την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων», δήλωσε ο Πλενκόβιτς.

Εκτός από το αεροσκάφος, η σύμβαση θα καλύπτει οπλικά συστήματα, ανταλλακτικά, logistics και εκπαίδευση.

Στις 4 Μαΐου, η Αίγυπτος επιβεβαίωσε την υπογραφή σύμβασης με τη Γαλλία για την αγορά 30 μαχητικών Rafale σε μια συμφωνία που η ερευνητική ιστοσελίδα Disclose είπε ότι αξίζει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 28 Μαΐου, μια άλλη παρτίδα τριών μαχητικών Rafale προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Αμπάλα την Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Rafales στην Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας σε 23. Αναμένεται ότι οι πλήρεις παραδόσεις των 36 αεροσκαφών Rafale θα ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο του 2022 όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Rajnath Singh στο Κοινοβούλιο.

Στις 25 Ιανουαρίου 2021, στην Αθήνα, ο Θεόδωρος Λάγιος, Γενικός Διευθυντής Προμηθειών και Επενδύσεων του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο Eric Trappier, επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας Dassault Aviation, υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με 18 Dassault Rafale.

Επίσης διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την πώληση 36 αεροσκαφών Rafale στην Ινδονησία. Η Αίγυπτος, η Ινδία και το Κατάρ σχεδιάζουν να αποκτήσουν επιπλέον μονάδες του αεροσκάφους. Επίσης η Rafale βρίσκεται σε μια σύντομη λίστα υποψηφίων για ανανέωση του ουκρανικού στόλου μαχητικών αεροσκαφών.

Το Rafale έχει εξελιχθεί σε μια νέα επιτυχία εξαγωγής για το γαλλικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, σημειώνει το southfront.org και έχει όλες τις πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο ενός από τα καλύτερα σε πωλήσεις μαχητικά γενιάς 4 ++ στην παγκόσμια αγορά.

Το Rafale άρχισε να υπηρετεί με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό το 2004 και με τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία το 2006.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail