Τα ρωσικά ραντάρ Nebo-M της Ρωσίας μπορούν να ανιχνεύσουν F-22 και F-35

Freepen.gr - Τα ραντάρ Nebo-M της Ρωσίας μπορούν να ανιχνεύσουν προηγμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των F-22 Raptor και F-35 Lightning II των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Almaz-Antey, Γιάν Νοβίκοφ.

"Το ραντάρ Nebo-M είναι η απειλή των τεχνολογιών stealth. Μπορεί να δει τα F-22, F-35 και ούτω καθεξής απόλυτα καλά", δήλωσε ο Νοβίκοφ κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού μαραθωνίου New Knowledge το Σάββατο, σημειώνει το ΤΑΣΣ.

Ο αξιωματούχος συνέχισε λέγοντας ότι η Almaz-Antey, ο κύριος προγραμματιστής και κατασκευαστής ρωσικών αμυντικών συστημάτων αεροδιαστημικής, δίνει μεγάλη προσοχή σε διάφορα έργα και τεχνολογίες ραντάρ.

"Το Concern παράγει περισσότερους από 30 τύπους κινητών συστημάτων πολλαπλών λειτουργιών ραντάρ", πρόσθεσε.

Τα ραντάρ Nebo-M και Container είναι η ραχοκοκαλιά του συνολικού πεδίου ραντάρ κατά μήκος των ρωσικών χερσαίων συνόρων. Τα τελευταία ραντάρ παρέχονται στις μονάδες που αναπτύσσονται στις πιο επικίνδυνες κατευθύνσεις. Το πρώτο σειριακό Nebo-M παραδόθηκε στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή το 2017. Παραδόθηκε αργότερα σε συντάγματα στις περιοχές Transbaikalia, Khabarovsk και Primorye. Τα ραντάρ παραδόθηκαν στην αεροπορική άμυνα της Κριμαίας το 2018. Το κινητό Nebo-M μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα από αεροσκάφη ή  χερσαία.

Το Nebo-M μπορεί να ανιχνεύσει αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση χίλιων χιλιομέτρων. Εναέριοι και υπερηχητικοί στόχοι ανιχνεύονται στα 600 χλμ που είναι διπλάσιο από το εύρος των προηγούμενων γενεών ραντάρ. Οι τεχνολογίες Stealth δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα για τα νέα ραντάρ.

Εκτός από το Nebo-M, τα σταθερά ραντάρ Container over-the-horizon παρακολουθούν επίσης την αεροπορική αεροπορία κοντά στα ρωσικά σύνορα μπορώντας να ανιχνεύσουν στόχους σε απόσταση 2000 χλμ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail