Κατασκοπευτικό Micro UAV κάτω των 500 γραμμαρίων ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Saka micro UAV @Turkish state media
Freepen.gr - Το σύστημα Saka ζυγίζει περίπου 600 γραμμάρια και χρησιμοποιεί ένα άξονα 3 αξόνων. Αναπτύχθηκε για σκοπούς εξερεύνησης και παρακολούθησης, δήλωσε ο Yusuf Ziya Kotil, διευθυντής έργου της Aselsan, στο κρατικό πρακτορείο Anadolu νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Το Saka είναι εύκολα μεταφερόμενο και προσφέρει καμουφλάζ, δυνατότητα λειτουργίας σε κλειστούς χώρους, σπήλαια και παρόμοια περιβάλλοντα και ικανοποιεί την ανάγκη για μικρότερο εύρος μεταφοράς εικόνας.

Η Aselsan θέλει να παράγει μια ελαφρύτερη έκδοση του Saka. "Στο τέλος του τρέχοντος έτους, για πρώτη φορά στην Τουρκία, θα παρουσιάσουμε μια έκδοση του Saka που ζυγίζει λιγότερο από 500 γραμμάρια με διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως το αρχικό χειριστήριο πτήσης, το υλικό και το λογισμικό της μονάδας επεξεργασίας εικόνας και το σύστημα σύνδεσης δεδομένων". πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το αεροσκάφος μπορεί να απογειωθεί αυτόματα χωρίς να απαιτείται χειροκίνητη παρέμβαση. "Σκοπεύουμε να ξεπεράσουμε τα ξένα προϊόντα στην αγορά με την προσαρμόσιμη υποδομή λογισμικού ελεγκτή πτήσης και σταθμού ελέγχου εδάφους, το σύστημα συνδέσεων δεδομένων που είναι ανθεκτικό στις ηλεκτρονικές απειλές πολέμου και μια μεγάλη υποδομή UAV", σημείωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail